Elkápráztatta a világot szépségével az orosz Angelina Jolie

Anasztaszija Brizgalova a curling-vegyespárosban szerzett bronzával sporttörténelmet írt, ám nem erről beszél a világsajtó.

Stier Gábor
2018. 02. 16. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hihetetlen! Elképesztő! Lenyűgöző! Egyszerre hasonlít Angelina Jolie-ra és Megan Foxra! A curlinget már csak miatta is érdemes nézni!” Már harmadik napja a férjével Alekszandr Kruselnyickijjel bronzérmet szerzett Anasztaszija Brizgalováról áradozik a világ. No nem azért, mert a vegyes páros az első olimpiai éremmel történelmet írt az orosz curlingben. Násztya szépsége kápráztatta el a világot.

Az újságírók már csak Bond-lányként emlegetik, és nagy szakmai hozzáértéssel azt boncolgatják, hogy az orosz curlingcsapatot mintha modellügynökségek válogatták volna össze. Előbb Ljudmila Privivkova, majd Anna Szidorova, végül Anasztaszija Brizgalova láttán kapkodja mindenki a fejét. „Természetesen örülök a bókoknak, ám az érmeket nem a szépségre adják” – reagált a hirtelen jött népszerűségre a Sportbox.ru portálnak Brizgalova.

A fiatal Násztya egy hirdetésre jelentkezve került kapcsolatba a sportággal. „Kezdetben semmi nem sikerült, de nem olyan vagyok, aki feladja” – emlékezett a kezdetekre újságíróknak Brizgalova. Szásával 2009-ben ismerkedtek meg, de csak 2012-ben kezdtek el találkozgatni.

Az edzők eleinte ellenezték, hogy egy párban versenyezzenek. Úgy gondolták, a szerelem nem segíti az összpontosítást. Így csak 2015-től lökik a követ és söprik a jeget együtt. Az orosz bajnokságon azonban kiestek a negyeddöntőben, és majdnem szétment a pár. Természetesen csak mint curlingesek. Aztán a pályán is egyre jobban összecsiszolódtak. Világbajnoki győzelmüket 2017-ben esküvővel ünnepelték, az olimpiára pedig már esélyesként érkeztek. A döntőtől Alekszandr utolsó, sikertelen dobása ütötte el őket, a bronzért azonban a norvégokat simán legyőzték. Így szerezték meg az első olimpiai érmet az orosz curling számára.

Azóta Násztya fotói bejárták a világsajtót, és sok férfi miatta szerette meg a téli olimpiát. Hirtelen nagy lett a curling tábora. Az oroszok pedig Brizgalova szépségével annyi botrány után végre levették a lábáról a világot. Anasztasziját az egyik napról a másikra tízezrek kezdték el követni az Instagramon. Rájuk fért már egy kis siker. Ha már azok a fránya érmek olyan lassan jönnek, sőt még a hokisok is vereséggel kezdtek!

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.