Orosz–amerikai versenyfutás egy prostituáltért

A Nasztya Ribka néven ismert eszkort Navalnij videója után most egy thaiföldi börtönből árulja „titkos” információit.

Stier Gábor
2018. 03. 01. 8:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden még majdnem miatta tiltották le Oroszországban a Youtube-ot és az Instagramot, szerda óta pedig már az orosz és az amerikai titkosszolgálatok futnak érte versenyt. Nasztya Ribka ugyanis most egy thaiföldi börtönben ül, ahová engedély nélkül tartott szextréningje miatt került. A szexturizmus fővárosában Pattajában 625 dollárért hirdette meg kurzusát, amelynek végén mindenki diplomát kapott volna a szex terén elismert jártasságáról. Innen üzente meg Washingtonnak, hogy tud egyet s mást Donald Trump elnök orosz kapcsolatairól, és ezt el is mondja, ha segítenek neki kijutni a börtönből.

A belarusz származású, Anasztaszija Vasukievicsként született, ám orosz és amerikai nagyvilági körökben mozgó modell-eszkortot Nasztya Ribka „művésznéven” ismeri a világ. A közelmúltban Alekszej Navalnij videója miatt került a címlapokra. Az orosz ellenzéki ugyanis az ő Instagram-oldaláról halászta le azokat a 2016-os felvételeket, amelyeken Oleg Gyeripaszka orosz milliárdos és Szergej Prihogyko társaságában lehet látni egy norvég partoknál cirkáló luxusjachton. E felvételek kapcsán is felmerült az orosz–amerikai viszony, egy időben ugyanis Gyeripaszkának dolgozott a Trump kampánystábját vezető, majd kirúgott Paul Manafort. És mi sem természetesebb, mint hogy Nasztya Ribkának tudomása van arról, hogyan avatkozott be Moszkva az amerikai választásba.

A magát szerényen csak szexvadásznak nevező Ribka valóban sok ismert személy környezetében és ágyában is megfordult már, és ezeket a kapcsolatait és élményeit minden lehetséges módon igyekszik pénzzé tenni. Például könyvet is írt már arról, hogyan kell oligarchákat fölszedni. Thaiföldön tréningeken akarta továbbadni ezt a tudást, ám rajtavesztett. Ezért aztán ügyes fordulattal elővette az amerikai kártyát, s azt állította, Moszkva bosszút akar állni rajta a videókért, és a Kreml felszólítására tartóztatták le, hogy kiadják Oroszországnak.

A szolgálatok hisznek is Ribkának meg nem is, ám biztos, ami biztos, mind Moszkvában, mind pedig Washingtonban jobbnak látnák, ha az eszkort a kezükben lenne. Az amerikaiak már rákaptak a belógatott csalira, hiszen már azt nyomozzák, hogy valóban értékes-e Ribka, míg az orosz nemzetbiztonsági tanács vezetője, Nyikolaj Patrusev véletlenül éppen most utazott Thaiföldre a két ország közötti együttműködés kérdéseit megtárgyalni.

Több jel is arra mutat tehát, hogy egy prostituáltért versenyt futnak az orosz és az amerikai szolgálatok. Talán nem is alaptalanul. A nagyhatalmi játszmákban ugyanis sok „prostituált” megtalálta már a helyét, és sütögeti a pecsenyéjét.

Egy másik „prostituált”, a moszkvai doppinglabor volt vezetője, az orosz doppingbotrányt kirobbantó Grigorij Rodcsenkov például most éppen az amerikai szolgálatok védelmét élvezve tör folyamatosan borsot Putyin orra alá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.