Elárvult elefántokat költöztettek át a Viktória-vízesés közelébe

Az anyaállatok vagy elpusztultak, vagy magukra hagyták kicsinyeiket.

Forrás: MTI2021. 05. 21. 14:41
null
Hat elárvult fiatal elefántot költöztettek át a Viktória-vízesés közelébe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat elárvult fiatal elefántot költöztettek át csaknem ezer kilométeres utazás után a zambiai-zimbabwei határon lévő Viktória-vízesés közelébe.

A Marsie, Jack, Johnnie, Tessa, Mana és Amira nevű állatokat a különösen száraz 2018-ban és 2019-ben kiszáradt vizesgödrökbe szorulva találták az International Fund for Animal Welfare (IFAW) nevű állatvédő szervezet közlése szerint. Az anyaállatok vagy elpusztultak, vagy magukra hagyták kicsinyeiket. Mana ráadásul ragadozók támadása miatti sebeket is szerzett.

A Zimbabwe fővárosa, Harare közelében felnevelt állatokat vasárnap indították útra új otthonuk felé, hétfőn pedig szabadon engedték a Panda Masuie vadvédelmi parkban, ahol eddig kilenc elefánt élt.

Hat elárvult fiatal elefántot költöztettek át a Viktória-vízesés közelébe

„Hihetetlen volt látni, ahogy az idősebb állatok izgatott trombitálással és horkantásokkal lerohantak a dombról, hogy köszöntsék a fiatalokat. Fantasztikus volt az üdvözlés: gyengéden megérintették egymást az ormányaikkal és még arcukat is egymáshoz dörgölték” – mondta Roxy Danckwerts, a Wild is life (WIL) állatvédő szervezet munkatársa.

A fiatal elefántoknak most meg kell tanulniuk, hogyan gondoskodjanak magukról a vadonban.

Sikeres volt a fakókeselyűk visszatelepítése a balkáni országba

Sikeres volt a fakókeselyűk visszatelepítése Bulgáriába. Helyi állatvédelmi csoportok több mint tíz éve dolgoznak a hosszútávú visszatelepítési programon.

A phys.org tudományos ismeretterjesztő portál cikke szerint a helyi környezetvédelmi civil szervezetek, a Zöld Balkán, a Vadnövény és Vadállat Alap és a Ragadozómadár-védelmi Társaság 2009 óta dolgoznak a fakókeselyűk visszatelepítési programján. A programot a keselyűk védelmével foglalkozó alapítvány, a dél-spanyolországi Extremadura tartomány kormánya és az EuroNatur támogatja.

A nagyszabású program keretében Spanyolországból, Franciaországból, valamint európai állatkertekből és állatmenhelyekről telepítettek be keselyűket.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.