Napi terror 02.03.

2020. 02. 03. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Véget vet a brit kormány annak a büntetőjogi gyakorlatnak, amelynek alapján a terrorcselekményekért elítélteket teljes büntetésük letöltése előtt szinte automatikusan szabadlábra helyezték – közölte hétfőn a brit igazságügyi miniszter.
  • Francia rendőrök meglőttek, és ezzel ártalmatlanítottak egy késes támadót, aki megsebesítette egyik társukat egy kelet-franciaországi rendőrőrsön hétfőn – közölte a csendőrség szóvivője.
  • Feltehetően iszlamista szélsőségesek robbantottak fel egy gázvezetéket vasárnap az egyiptomi Sínai-félsziget északi részén – közölték helyi biztonsági tisztviselők.
  • Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett hétfőn a vasárnapi londoni késeléses támadás elkövetőjeként. A szervezet Aamák nevű hírügynökségén keresztül nyilatkozatban állítja, hogy a támadó az Iszlám Állam harcosa volt, és tettét válasznak szánta az Iszlám Állam ellen harcoló nemzetközi koalíciónak, azok állampolgárainak.
  • Fotó: MTI/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.