Napi terror 10.08.

2019. 10. 08. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Legalább négy gyerek életét vesztette és kettő megsebesült, amikor működésbe lépett egy robbanószerkezet a nyugat-jemeni Hodeida közelében – közölték névtelenül nyilatkozó egészségügyi tisztségviselők kedden. A tisztségviselők szerint a síita húszi lázadók felelősek a történtekért. Azt gyanítják, hogy a felkelők aknákat és különféle robbanóeszközöket helyeztek el Hodeida felügyeletük alatt álló részein tavaly, hogy megakadályozzák a kormányerők előrenyomulását.
  • Pokolgép robbant egy egyetemi előadóban az Afganisztán keleti részén található Gazni tartomány azonos nevű székvárosában, több hallgató megsebesült – mondta el egy helyi tisztségviselő kedden.
  • A szíriai hadsereg tűzszerészei felrobbantottak az északnyugati Idlíb tartományban egy hatalmas barlangot, ahol a dzsihadista lázadók rejtőzködtek, lőszereiket tárolták, és működtettek egy műhelyt, amelyben harci drónokat gyártottak.
  • Terrorcselekménynek minősítették a németországi Limburgban hétfőn történt teherautós ütközést – jelentette kedden a ZDF német országos közszolgálati televízió biztonsági körökből származó értesülésekre hivatkozva.
  • A Hessen tartománybeli Limburgban előző nap történt teherautós ütközés helyszínéről. Az elkövető egy 30 év körüli szíriai férfi volt, aki lopott teherautóval belehajtott több autóba. Az ütközésben nyolc ember megsérült, köztük a teherautó vezetője.
    Fotó: MTI/EPA/Maximilian See

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.