Napi terror 10.12.

2019. 10. 12. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Út menti pokolgép robbant Kenyában, az ország déli részén, a szomáliai határ közelében, és megölt 11 rendőrt – közölte a kenyai rendőrfőnök szombat este. Hillary Mutyambai elmondta, hogy a rendőrök járművét Liboi közelében repítették a levegőbe. Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de a rendőrség azt gyanítja, hogy a szomáliai iszlamista al-Shabaab milícia áll a támadás hátterében.
  • Elmekórtani okokra visszavezethető incidensként és nem terrortámadásként kezeli a rendőrség a pénteken Manchester belvárosában elkövetett késes támadást. Az incidens, amelyben öten sebesültek meg, az Arndale Centre bevásárlóközpontban történt. A gyanúsított egy nagy késsel a kezében ment be a bevásárlóközpontba, ahol az őt megállítani próbáló két fegyvertelen rendőrre is rátámadt. A negyvenes éveiben járó férfit először személyek ellen irányuló súlyos erőszakcselekménnyel gyanúsították, majd a fogva tartás jogcímét terrorcselekmény előkészítése, illetve terrorcselekmény elkövetésére tett kísérlet gyanújává minősítették át.
  • Fotó: MTI/Reuters

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.