Napi terror 11.02.

2019. 11. 02. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Az Iszlám Állam terrorszervezet megerősítette vezére, Abu Bakr al-Bagdadi halálhírét, és kinevezte utódját Abi Ibrahim al-Hasemi al-Kurasi személyében – jelentette az MTI a terroristák hírügynökségére, az Aamákra hivatkozva.
  • Aknarobbanás következtében kilenc iskolás vesztette életét Afganisztán északkeleti részén, Tahár tartományban – közölte a helyi rendőrség.
  • Maliban ötvenhárom katona és egy civil meghalt, amikor iszlám szélsőségesek támadást intéztek a Nigerrel határos területen egy katonai őrhely ellen – közölte a helyi tájékoztatási miniszter. A terrorakció elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett hírügynökségén, az Aamákon keresztül.
  • Legalább tizenhárman életüket vesztették és körülbelül húszan megsebesültek, amikor felrobbant egy autóba rejtett pokolgép a török határ mellett fekvő Tell-Abjad szíriai város piacán – számolt be a török állami média.
  • Törökország vissza fogja küldeni származási országukba az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elfogott dzsihadistáit – szögezte le Süleyman Soylu török belügyminiszter.
  • A terrorszervezet zászlaja egy szír fiatal vállán
    Fotó: Reuters

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.