Djokovics nem hátrál meg, bejelentette, indul az olimpián

Novak Djokovics bejelentette, lefoglalta a repülőjegyét, s indul az olimpián. Az ismert férfi teniszezők közül eddig Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Stan Wawrinka és Nick Kyrgios mondta le a tokiói részvételt.

Magyar Nemzet
2021. 07. 16. 9:55
Djokovic
Djokovics boldogan játszik Szerbiáért Fotó: Europress/AFP/Glyn Kirk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Lefoglaltam a repülőjegyemet Tokióba, és büszke vagyok, hogy csatlakozhatom a szerb csapathoz az ötkarikás játékokon. Mindig különleges örömöt és motivációt jelent Szerbiáért játszani, és mindent megteszek, hogy mindannyiunkat boldoggá tegyem” – írta Twitter-oldalán a világelső teniszező, aki vasárnapi, wimbledoni sikere után – amely 20. Grand Slam-győzelme volt – még nem nyilatkozott tokiói szerepléséről.

A 34 éves sztár célja, hogy egy éven belül megnyerje a négy Grand Slam-tornát és megszerezze az olimpiai aranyérmet – ez eddig csak a német Steffi Grafnak sikerült 1988-ban.

Djokovic idén győzött az Australian Openen, a Roland Garroson és Wimbledonban, így még a US Openen kell diadalmaskodnia.

Korábban a férfiak közül Dominic Thiem, Stan Wawrinka és Nick Kyrgios jelezte, hogy nem utazik el Japánba. A nőknél többek között Serena Williams, Simona Halep, a magyar származású brit Johanna Konta és Bianca Andreescu nem indul az olimpián.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.