Még akár a nyitónapon is törölhetik az olimpiát

A tokiói olimpiai szervezőbizottságának ügyvezetője nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a koronavírosos esetek miatt az utolsó pillanatban törlik az ötkarikás játékokat, amelynek a nyitóünnepségére pénteken kerül sor.

2021. 07. 20. 14:31
tokiói olimpiát, törlés
Csalóka kép, önkéntesekből nincs hiány Fotó: MTI/AP/Charlie Riedel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt Muto Tosiro újságírói kérdésre válaszolva mondta el keddi sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy folyamatosan figyelik a fertőzöttek számát, és szükség esetén megtárgyalják a lehetséges forgatókönyveket.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a játékokon részt vevő sportolóknak a versenyük előtt hat órával negatív koronavírustesztet kell szolgáltatniuk ahhoz, hogy induljanak.

Muto Tosiro megjegyezte, az illetékes hatóságok döntenek arról, hogy azok a versenyzők, akiknek pozitív lett a tesztjük, mikor hagyhatják el a karantént.

Az ötkarikás esemény augusztus 8-ig tart majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.