Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Valter Attila sorra előzgeti a japán autósokat

Valter Attila idén már az egyik legnagyobb kerékpárversenyen, a Giro d’Italián felhívta magára a nemzetközi sportvilág figyelmét. Japán és az olimpiai útvonal is elnyerte tetszését.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 19. 14:47
rózsaszín trikóban
CYCLING-ITA-GIRO-2021 Fotó: Luca Bettini Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

már az olimpia első éremosztó napján letudja az ötkarikás versenyszámát. A magyar kerékpáros a férfiak országúti mezőnyversenyében szerepel, amely magyar idő szerint szombaton, hajnali 4 órakor kezdődik. Az útvonal három emelkedőt is tartalmaz, ami kedvezhet Valternek.

– Az első emelkedőn még nem tekertem, de az tűnik a legkönnyebbnek, hosszú, de lankás. A második megy fel a Fudzsira, pontosabban csak a lábáig, 1400 méterig. Ez már kifejezetten nehéz emelkedő, amely alaposan meg fogja rostálni a 130 fős mezőnyt, főleg ha a legnagyobb nemzetek a várakozásoknak megfelelően iramot diktálnak majd. A harmadik hegy lesz a legnehezebb, rendkívül meredek szinte végig – mondta az MTI-nek Valter Attila, aki az egyetlen magyar versenyző lesz a mezőnyben a 234 kilométeres versenyen, a végig nagyon jó minőségű és széles útnak köszönhetően azonban szerinte ennek nem lesz jelentősége. A 23 éves kerekes idén három napig viselte a Giro d’Italia rózsaszín trikóját, de ebből nem lehet következtetéseket levonni a tokiói versenyre.

– Azért sem szeretnék elvárást megfogalmazni, mert ritkán megyek egynapos versenyen, így nem tudom, pontosan mit várhatok magamtól. Viszont Párizsban biztosan nem lesznek ekkora emelkedők, így nekem most kell kihasználnom, hogy számomra kedvező útvonalat jelöltek ki az olimpián – fogalmazott határozottan Valter.

Az első napokban pozitív tapasztalatokat gyűjtött Japánban a magyar kerekes, egyetlen körülményre kell nagyon odafigyelnie, ami akár befolyásolhatja is a verseny alakulását.

– Nagyon tetszik Japán, itt teljes a nyugalom, a bringával úgy előzöm az autókat, ahogy otthon engem szoktak. Nagyon szerencsés vagyok, hogy országúti kerékpárosként jutottam ki, mert szerintem én látok a legtöbbet az országból, ugyanis nekünk senki nem mondja meg, merre tekerjünk. Az átállással nem volt gondom, mert már otthon elkezdtem azzal, hogy egyre korábban feküdtem és keltem, ráadásul a hosszú repülőutat is majdnem végigaludtam, ennek köszönhetően a szombat esti érkezés után egyik éjszaka sem volt gondom. Általában nem zavar a nyári kánikula, a 38 fokos meleg viszont kissé megütött; bízom benne, hogy szombatra már teljesen hozzászokom ehhez – mondta Valter Attila.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.