idezojelek

Vágó István ezúttal a Fradira támadt

Ez bizony szégyen!

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix nagyon szereti a focit és hatalmas Fradi-szurkoló, rendszeresen jár a Ferencváros mérkőzéseire. Ezen a héten is kint volt a Groupama Arénában, hiszen egy nagyon fontos mérkőzést játszott a kedvenc csapata.

Bajnokok Ligája play off mérkőzés visszavágójára került sor a svájci bajnokkal, a Young Boysszal. Bár nagyszerűen küzdött, sajnos kikapott a csapat, így nem jutott be a BL-be. A találkozót a Nemzeti Sport tudósítása szerint 20 677 néző tekintette meg a helyszínen. A hangulat valami egészen káprázatos volt, a szurkolók az utolsó pillanatig buzdították a kedvenceiket, és a vereség ellenére a mérkőzés végén felállva, vastapssal jutalmazták őket a teljesítményükért. A Fradi ráadásul nem búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól: a második számú európai kupában, az Európa-ligában küzdhet tovább és szerezhet további dicsőséget a klubnak és természetesen egész Magyarországnak.

Felhévizy is szomorú volt a lefújás pillanatában, de nem sokáig. Ugyanis számba vette azt a vitathatatlan és egyben felemelő tényt, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata sorozatban a harmadik esztendőben jutott be sikeresen valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe. Erre eddig nem volt példa. Ez bizony hatalmas siker, ezt még a Fradival nem szimpatizáló magyar szurkolók is elismerik. Aki a magyar labdarúgás sikeréért szorít, az örült és büszke volt az Európa-ligába jutásra.

De mindig vannak olyan emberek, akik ilyen-olyan megfontolásból mindenben csak a rosszat, a negatívat látják. Nos ilyen ember Vágó István is, aki a Gyurcsány-párt korifeusaként a közösségi oldalán ezúttal a Fradit támadta meg:

„Nem értem. Ez itt nem úgy hangzik, mint egy győzelmi jelentés? »AZ EL CSOPORTKÖRÉBE JUTOTTUNK! 6-4-es összesítéssel zártunk a Young Boys ellen, az Európa-liga csoportkörében folytatjuk. (Forrás: Fradi.hu – szerk.)« A focit nem közelről követőknek üzenem: másodszor is kikapott a Fradi. Ugyancsak az ő tájékoztatásukra közlöm az FTC összeállítását (ők ma Albert, Varga, Géczi, Novák, Mátrai, Rákosi, Fenyvesi és mások utódai): Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Laidouni, Somália [Mak, 86.], Zachariassen [Loncar, 76.] – Uzuni, Boli [Zubkov, 71.]), R. Mmaee…”

Természetesen Farkasházy Tivadar gyomorforgató kifakadása óta pontosan tudjuk, hogy honnan is eredeztethető a magyar labdarúgás elleni hangulatkeltés, stadionozás, felcsútozás stb. Ezért nem lepődtünk meg a DK-s Vágó István felháborító szavain. De az egy kicsit meglepő volt, hogy ennyire nincs képben az egykori kvízprofesszor a labdarúgás világával és a nemzetközi kupák lebonyolítási rendszerével. Úgy látszik, hogy amit nem mondanak a fülébe, azt már nem igazán tudja a vélt szellemi fölényét oly gyakran fitogtató Vágó. 

Úgyhogy ideje tényszerűen tájékoztatni őt a fejleményekről. A Fradi bejutott az Európa-ligába, ahol a pénteki sorsolást követően az is kiderült, hogy mely csapatokkal fogja összemérni az erejét: a német Leverkusen, a skót Celtic Glasgow és a spanyol Real Betis lesz a magyar bajnok ellenfele.

– Illusztris névsor, valljuk be. Nem lesz könnyű még a pontszerzés sem ebben az erős csoportban. Éppen ezért azt kizártnak tartom, hogy bármelyik ellenfelünk országában született volna Vágó István szégyenteljes posztjához hasonló poszt. Ugyanis ezekben az országokban, politikai oldaltól függetlenül, szeretik a focit, de legfőképpen nem ekézik a saját csapatukat. Nekünk ezek szerint még az ellenzéki ballibekből is a legalja jutott – sóhajtott Felhévizy Félix. Majd megnyugtatásképpen ismét elolvasta egyik barátjának, az örök ellenlábas és ősi vetélytárs Újpest fanatikus szurkolójának az e-mailjét, amit a napokban küldött a számára, melyben a következő állt: „Ne foglalkozz az ilyen Vágó-félékkel! Szánalmasak. Gratulálunk a csapatodnak – ha kicsit fájó, lila szívvel is – az Európa-ligába jutáshoz.”

Ennyit a gyurcsányista Vágóról és ennyit az igaz barátságról.

Borítókép: Franck Boli (b), az FTC és Mohamed Ali Camara (j), a Young Boys játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 4. fordulójában játszott Ferencváros–Young Boys visszavágó mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2021. augusztus 24-én.  – Forrás: MTI/Illyés Tibor

 …

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.