idezojelek

Egy titokzatos férfi leplezte le Márki-Zay Pétert

Most már minden világos.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined
Fotó: Máté Krisztián

Felhévizy Félix úgy döntött, lévén, hogy maradt még pár nap szabadsága, elutazik a Börzsönybe, egy kedves barátja házába, kipihenni az elmúlt hetek sűrű politikai csatározásait. Úgy érezte, hogy a karácsonyi rohanás és a kampányidőszak előtt szusszan még egy kicsit, és elmerül a készülő novelláskötetének utómunkálataiban. Már összecsomagolta az egyik utazótáskáját és éppen a másik összekészítését szerette volna elkezdeni, amikor csöngettek az ajtaján. Nagy meglepetésére Reinfrank néni látogatta meg, aki szokásához híven azonnal a lényegre tért, szót sem hagyva a hírlapírónak:

– Tisztelt szerkesztő úr! Olvasta, hogy Márki-Zay Péter miket hordott össze a brüsszeli útja során? Valami egészen elképesztő. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kedden Brüsszelbe látogatott, ahol természetesen elhordta mindennek Orbán Viktort és kormányát, a szokásos baloldali vádakat papagájként ismételgetve. Ezenkívül teljes lojalitást ígért az uniónak és kijelentette, hogy hatalomra jutása esetén azonnal be fogja vezetni az eurót, s az ország csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez. Mint mondta, érdek, hogy erősebb és több Európa legyen. Ki tudja, még mit ígért meg azért, hogy segítsék a kampányát Brüsszelből is. Úgy látszik, nem elég neki a műtrágyakirály, Bige László pénzügyi dotációja, külföldi támogatást is akar. 

Ja, és képzelje kedves Félix. A boltban összefutottam egy titokzatos emberrel, akit eddig még nem láttam a környékünkön és beszédbe elegyedtem vele, pedig ismer engem a szerkesztő úr, nehezen nyílok meg idegenek előtt. De ez a helyzet most más volt, szimpatikusnak tűnt a férfi, és ráadásul elmesélte, hogy mit olvasott a neten Márki-Zayról. A miniszterelnök-jelölt 2009-től egy francia energiaszolgáltató vállalat alkalmazásában állt, később pedig az Eurelectricnél, az európai villamosenergia-ipari vállalatok érdekvédelmi szervezeténél kapott bizottsági tagságot. Mit szól, Félix? Most már minden világos. Márki-Zay Péter minden valószínűség szerint azért támadja ilyen vehemensen a kormány rezsipolitikáját, jelesül a nagyon sikeres rezsicsökkentést, mert ő nem az emberek érdekét nézi. Nem a magyar embereknek akar jót, hanem bizonyos energiaszolgáltató nagyvállalatoknak. Ezért mondta azt az égbekiáltó balgaságot, hogy az az igazi rezsicsökkentés, ha kevesebbet  fűtenek az emberek, kevesebb villanyt és vizet fogyasztanak. Agyrém! Nyilatkozataiból egyértelmű, hogy eltörölné a rezsicsökkentést, nagyon nehéz helyzetbe hozva ezzel a magyar családokat. Ezt nem szabad engedni, ezt az embert meg kell állítani!

Na, megyek is, szerkesztő úr, látom, utazni készül, nem tartom fel tovább. Minden jót kívánok! – mondta Reinfrank néni, és felkapta a tele kosarát és elindult felfelé a lépcsőházban.

A hírlapíró, miután becsukta az ajtaját, elkezdtek cikázni a gondolatai, Reinfrank néni mindig gondolatébresztőként hat, akármikor beszél vele, mindig bogarat ültet a fülébe. Most sem történt ez másként.

– Azt nem értettem eddig, hogy miért áll annak az embernek az érdekében, aki miniszterelnök szeretne lenni Magyarországon, hogy minden létező eszközzel támadja a rezsicsökkentést, amely nagyon sikeres és társadalmilag egyöntetűen támogatott kormányzati intézkedés. De most már lassan tisztul a kép. Márki-Zay Péter egy olyan feladatot teljesít, amelyben egyáltalán nem számít, hogy a magyar emberek jól vagy rosszul járnak. A lényeg az az, hogy a megbízók elégedettek legyenek. Ezekhez a magyar társadalom számára negatív intézkedésekhez kérhetett támogatást a baloldal miniszterelnök-jelöltje a brüsszeli útja során – elmélkedett magában Felhévizy Félix, majd visszament befejezni a pakolást, mert lassan indulnia kell, várja a természet, a hegyek, a csodálatos fák és az egészséges, ellenzékmentes, friss levegő.

Borítókép: Illusztráció, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója (Fotó: Ripost/Máté Krisztián)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.