idezojelek

Ujhelyinek elgurult a gyógyszere

Ez az Pisti, mondj még hülyéket!

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Ujhelyi István, a szocik Európai Parlamenti képviselője egy nehéz, fárasztó brüsszeli munkanap után leült a számítógépe elé és pötyögni kezdett rajta.

Olvassák el, mit sikerült összehoznia:

„Bejelentették a napokban, hogy megkezdődött az újabb magyar űrhajós kiválasztása, a program keretében olyan személyt keresnek a feladatra, aki: kiegyensúlyozott személyiség, stresszhelyzetben is jó döntési képességgel rendelkezik, találékony és képes csapatban dolgozni. Ebből a Fidesz miniszterelnöke sajnos legfeljebb csak a találékonyság kritériumának felel meg, de aligha nevezhető kiegyensúlyozottnak, egyszemélyi rezsimjét ismerve képtelen csapatban dolgozni, de tapasztalva, hogy hova juttatta az országot, a döntési képessége sem mondható igazán megfelelőnek. Úgyhogy szegény miniszterelnök kénytelen lesz valami más munka után nézni a jövő tavaszi választás után, mert az űrhajós programba sajnos nem fogják felvenni…”

Ilyen, amikor egy balos szellemes próbál lenni. De ha már ez nem sikerül neki, akkor legalább olyan dolgokat igyekezzen leírni, amivel nem égeti le magát.

Eleve érthetetlen és dramaturgiailag indokolatlan a miniszterelnök és az űrhajós párhuzamba állítása.

De menjünk bele a játékba azért, hogy határozottan rávilágítsunk arra, hogy Ujhelyi István milyen oktondiságokat pötyögött le a klaviatúráján. 

Orbán Viktorról nagyon sok minden igaztalan, légből kapott, rosszindulatú dolgot összehordtak már a politikai ellenfelei, ez tény. De azt, hogy ne lenne kiegyensúlyozott, ne tudna csapatban dolgozni és azt, hogy ne lenne megfelelő a döntési képessége, még a legelvakultabb ellenségei sem fogalmazták meg róla. Nos, Ujhelyi István a botcsinálta űrhajós hasonlatában még ezeket a tulajdonságokat is rá próbálta akasztani a miniszterelnökre. A baj mindössze az, hogy ezzel csak saját magát égette le, és megmásíthatatlanul alátámasztotta, igazolta azt a feltevést, hogy a baloldali ellenzék teljesen vak Orbán Viktorral és a kormányával kapcsolatban. Ennyi ellenzékben eltöltött év, sok-sok tanácsadóknak kifizetett pénz sem volt elég nekik, hogy legalább körvonalaiban kiismerjék a politikai ellenfelüket. Egész egyszerűen nem értik, hogyan működik a kormányoldal, mint ahogy azt sem értik, hogy pár héttel ezelőtt a békemeneten résztvevő több százezer ember szabad akaratából tett hitet a politikai meggyőződése mellett. 

Ez azonban a közelgő választás fényében nem sok jóval kecsegtet a számukra.

Ennyit az űrhajózásról és Ujhelyi agymenéséről.

Borítókép: Ujhelyi István MSZP-s képviselő az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szuverenitás? Nekünk? Minek?

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Élet helyett órák

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A csúnya beszédtől a világháborúig

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Lincshangulat Strasbourgban

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.