idezojelek

Figyelem, emberek, ennek már a fele sem tréfa!

Veszélyben van a karácsonyunk.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined
Fotó: Balogh Zoltán

Felhévizy Félix úgy döntött, hogy idén ő is feldíszíti a karácsonyfáját, már ilyen korán. Lévén, hogy nagyon szereti a karácsonyi hangulatot, úgy érezte, hogy ebben az esztendőben miért ne lehetne egy kicsit előrébb hozni ezt a felemelő érzést. Az emberek többsége úgy vannak vele, hogy december 24-én kell feldíszíteni a karácsonyfát, eddig minden évben a hírlapíró is így tett, de most ő is elcsábult. Úgy vélte, hogy annyi rossz dolog történt a világban a koronavírus kapcsán, hogy megérdemli ezúttal, hogy hamarabb ünnepi díszbe öltöztesse a lakását. 

Ennek érdekében előkereste a pincében a csodaszép műfenyőjét és a hozzá való díszeket, valamint az égősort is, hogy teljes fényében tudjon pompázni majd a kész mű. A lakásban már jó előre szabaddá tette a karácsonyfának szánt szokásos helyet az erkélyajtó melletti világos területen.

Szép, szép a műfenyő, de az igazi karácsonyi hangulathoz elengedhetetlen a mesés fenyőillat is. Ezért Felhévizy minden évben fenyőágakat szokott vásárolni, amelyek nagyszerű fenyőillatot hoznak a lakásába, de ezek megvásárlását azonban a jövő hét végére halasztotta. Úgy érezte az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva, hogy elég lesz neki most „csak” felállítani és feldíszíteni a fát. Ugyanis tavaly például majdnem egy órába telt, mire ki tudta bogozni a fényfüzért, plusz nehezen tudta befogatni a rendeltetési helyére a már kicsomagolt műfenyőt, pedig egyértelmű volt a kialakítás.

A nagy pakolás közben a pincefordulóban összefutott Reinfrank nénivel. A ház mindent tudó megmondóembere ezúttal is igazolta hírnevét, azonnal beszélni kezdett:

– Kedves Félix, nagyon örülök, hogy látom. Már most feldíszíti a karácsonyfáját? Mi csak 24-én fogjuk az öregemmel, de bevallom, én is számtalanszor szerettem volna már korábban feldíszíteni, hogy hamarabb tudjak gyönyörködni benne. Hallotta szerkesztő úr, hogy Brüsszel mit akar? Új kommunikációs irányelveket fogalmaztak meg, amelyben a karácsony szó tiltólistára került, tehát úgy akarják, mint ahogy annak idején az átkosban volt, téli szünet a karácsonyi időszak helyett, talán még a szörnyű fenyőünnep kifejezést is szeretnék újból életre hívni. Ideiglenesen visszavonták ugyan ezeket az irányelveket, de már az is félelmetes, hogy Brüsszelben emberek ezen törik a fejüket. Tehát ami késik, nem múlik. A szegény Mikulással is mit tettek! Télapónak keresztelték, hogy akkori ateista világképnek megfeleljen. Most pedig homoszexuálisnak állítják be a norvég posta reklámfilmjében. Hova fajul még ez a világ? Milyen lelkületű emberek lehetnek azok, akiknek nincs jobb dolguk, mint az, hogy a tradíciókat, hagyományokat eltöröljék, megsemmisítsék. Egyelőre sikerült megállítani a liberálisok gonosz támadását.

Ezért kell összefognunk, hogy meg tudjuk akadályozni ennek a káros ideológiának a terjedését. Sajnos a világ ebbe az irányba megy, nagyon nehéz lesz gátat szabni ennek az őrületnek, de meg kell próbálnunk.

Ennek már a fel sem tréfa!

Jól teszi Félix, hogy már most feldíszíti a fát, lehet hogy én is megbeszélem az urammal, hogy idén kivételesen mi is korábban készítsük el, ezzel is talán teszünk valamit azért, hogy a karácsony szépsége kicsit tovább ragyogjon. Az unokák is odavannak a karácsonyért, ők is boldogok lesznek, ha pár nappal korábban csenhetik el a szaloncukrokat. Szerkesztő úr, menjen csak szépen fel, és kezdje el a díszítést, én majd összeszedem a szállítás során lehullott darabokat – mondta a ház jól értesült, de módfelett nagy szívvel rendelkező motorja, és szép lassan elkezdte lesöpörni a pincelejáró lépcsőfokairól a műfenyő kis alkatrészeit.

– Nagyon szépen köszönöm, Reinfrank néni a segítséget – mondta Felhévizy, majd vállára tette a fát és elindult vele felfelé a lépcsőn, közben azért az járt a fejében, hogy talán a karácsony és a szeretet ereje meg tudja majd állítani a liberálisok minden értéket eltörölni szándékozó gonoszságát.

Hiszen a szeretet mindent legyőz!

Borítókép: Karácsonyfa az Advent bazilika karácsonyi vásáron a Szent István-bazilika előtti Szent István téren 2021. november 28-án.

(Fotó: MTI/Balogh Zoltán )

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.