Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

idezojelek

Kiderült Donáth Anna féltve őrzött titka

Ellenzék: demagóg szövegekből jeles.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Ritkán adatik meg az a pillanat, hogy Felhévizy nyugodtan le tud ülni reggelizni, mert állandó rohanás az élete. Ezért nagyon megbecsülte a héten azt az egy napot amikor le tudott ülni kényelmesen reggelizni. Szépen megterített magának, többféle felvágott, sajt, zöldségek és természetesen kakaó is került az asztalra. Azonban Félix nem hazudtolta meg magát, miközben készítette a reggelijét olvasgatott azért egy-két cikket az interneten. Sajnos nagyon rossz szokás ez, de erről alighanem soha nem fog már leszokni. Miközben a kiflijét vajazta, azon tűnődött, hogy milyen szánalmas is a baloldali ellenzék. Kizárólag az Orbán-fóbia vezérli őket, és csak azokhoz az emberekhez szólnak, akik hasonlóképpen vélekednek a miniszterelnökről, mint ők. De gyűlöletre nem lehet építkezni. Érdemes elolvasni néhány megnyilvánulást a baloldali ellenzék részéről.

„Mindenki megtanulta Orbán Viktor nevét, és az egyet jelent a korrupcióval és a lopással. […] A hatalmát egyetlenegy dolognak köszönheti. Annak, hogy azt megpróbálja erőszakkal, diktatúrával megtartani. És ennek kell most véget vetnünk április 3-án” – mondta Dobrev Klára Szabó Tímea kampánynyitó rendezvényén.

Karácsony Gergely főpolgármester pedig így nyilatkozott: „Maga a parlamenti választás is egy népszavazás lesz arról, hogy véget vetünk az elmúlt évek politikájának, amely túszul ejtette az államot, és a magánérdeket képviselte a közérdek helyett.”

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke pedig a Jakab Pétertől ellesett végtelenül egyszerű módon úgy fogalmazott korábban, „az összefogásnak hatalmas ereje van, és ez az erő fogja elsöpörni áprilisban Orbán Viktort és bandáját”.

A stílus maga az ember, tartja a mondás. Ez valamennyi baloldali ellenzéki megszólalóra igaz. Csak a vagdalkozás, sárdobálás és a kormányoldal befeketítése dívik a baloldalon. Puszta demagóg szövegek mantraszerű ismételgetéséből áll az ellenzéki kampány. Egyetlenegy előremutató programpontot sem hallhattunk tőlük. Nem mondtak semmit az embereknek, hogy mit szeretnének megvalósítani. Donáth Anna is felszállt a demagógiavonatra, pedig ő mindig a szakmaiságát igyekezett kidomborítani. Persze mi átláttunk a szitán, de most mindenki számára kiderült végre Annácska féltve őrzött titka: ő sem különb a többi baloldali politikusnál. Sőt!

„A neheze a kormányváltás után jön: fel kell számolnunk a Fidesz által kiépített embertelen és igazságtalan, milliókat szegénységben tartó rendszert. De csak rajtunk múlik, milyen jövője lesz Magyarországnak. Mi egy európai jövőért dolgozunk, amiben a magyar családok nemcsak egy hónapra, de több évre előre tudnak tervezni. Április 3-án kormányt fogunk váltani, és az új magyar kormány végre mindenki kormánya lesz. Olyan kormány, ami az EU-s pénzeket kórházakra, iskolákra és munkahelyekre költi, nem pedig a kiváltságosokra.”

Ez is színtiszta demagógia megfűszerezve egy kis politikai vaksággal. Hiszen pont ő nem írhatta volna le ezt a mondatot: az új magyar kormány végre mindenki kormánya lesz, olyan kormány, ami az EU-s pénzeket kórházakra, iskolákra és munkahelyekre költi, nem pedig a kiváltságosokra. Ez nagyon visszatetsző, elég, ha csak párttársnője Cseh Katalin bizarr ügyeire gondolunk.

– No de kár is ezen gondolkodni. Az emberek pontosan látják, hogy mit kínál az ellenzék: a gyűlöletkeltésen és rágalmazáson kívül semmit. A kormány pedig teszi a dolgát, segíti a magyar embereket, biztos, fejlődő és kiszámítható jövőképet kínálva nekik. Könnyű lesz dönteni április 3-án – elmélkedett magában Felhévizy és jóízűen elfogyasztotta a jól megérdemelt reggelijét.

Borítókép: Donáth Anna Júlia, a Momentum képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Kallas oroszokat eszik reggelire

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Világkormány

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Mi a demokrácia ma?

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyarék is a globalisták közé álltak

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.