időjárás -3°C Judit 2023. december 10.
logo

Kormányváltás nem lesz, akkor sem, ha eső lesz vagy nem lesz

Juhász Attila
2022.08.17. 14:38 2022.08.18. 11:43
Kormányváltás nem lesz, akkor sem, ha eső lesz vagy nem lesz

A magyarországi létező baloldal felkent képviselőinek vezére, a korábbi szemkilövető őszödi böszme, a mára egy mókamester szintjére kerülő Gyurcsány Ferenc mostanában nap nap után teszi közzé közösségi oldalán blődségeit, melyeknek mindig a „készüljetek” felütést adja.

Ez az ember, aki valamilyen megmagyarázhatatlan okból nem a történelem szemétdombján, hanem a hazai ellenzék élén található, betegesen reménykedik a négyszer egymás után is kétharmados többséget szerző kormánypártok bukásában, annyira szeretne mindenféle felhatalmazás nélkül ismét a kormányrúdhoz állni, hogy az már nemcsak nevetséges és szánalmas, hanem egyben bicskanyitogató is.

Fletót eddig még csak a Fidesz–KDNP köreiből intették meg, reagáltak az idióta megnyilvánulásaira, most azonban megtörtént a csoda, és végre elvtársai közül is észrevette valaki, hogy ennek így semmi értelme, ezekkel a kijelentésekkel legfeljebb egy újabb kétharmados vagy akár négyötödös jobboldali győzelemnek ágyaz meg az ellenzék.

Az egyébként vérkomcsi családból származó momentumos Donáth Anna, aki az áprilisi választás kampányában még, valljuk meg, az egyik legnagyobb gyűlölködő volt, most felvette a béke angyalának szerepét és a Facebookon tette közzé intelmeit, amely egyértelműen a DK vezérének szólt:

Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra! Mert nem lesz. És a jövő hónapban sem. Aki ezt sugallja és erre készül, az nem őszinte az emberekkel, és hamis reményekkel hitegeti őket

– írta többek között a Donáth-leány.

Szikora Róbert és az R-Go az 1980-as évek második felében énekelte, a Buli lesz című dalban a következő legendás szöveget:

 

Vasárnap este buli lesz, ha eső nem lesz. Ha lesz, nem lesz, ha nem lesz, lesz!

 

Akiknek eddig esetleg ebből a szempontból voltak kétségei, azok számára is nyilvánvalóvá vált: kormányváltás, vagyis balos buli, ha lesz eső, ha nem, ha esik, ha fúj, akkor sem lesz és írhat bármit Gyurcsány vagy bárki más, ez minimum 2026-ig így is marad.

Viszont azért Donáth sorait is érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen mindenki pontosan tudja, hogy a hatalompolitikai pozícióosztogatások terén a DK és a Momentum közötti együttműködés virágzik.

Ezeknek minden fontosabb, mint a magyar emberek boldogulása, biztonsága, jóléte, ezen pedig nincs mit csodálkozni, megszokhattuk már tőlük.

Volt rá 75 évünk…

Borítókép: Donáth Anna a március 15-i ellenzéki összejövetelen (Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.