időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Újabb baloldali üzengetés: beszóltak Gyurcsánynak

Kreft-Horváth Márk
Forrás: Facebook
2022.08.17. 13:12 2022.08.17. 17:00
Újabb baloldali üzengetés: beszóltak Gyurcsánynak

Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra! Mert nem lesz

– írta mai Facebook-posztjában Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője, és volt elnöke. A baloldali politikus ezzel minden bizonyság szerint Gyurcsány Ferencnek és pártjának üzent. 

DONÁTH Anna
Donáth Anna szerint kár készülni Fotó: Demecs Zsolt

Emlékezetes, a volt miniszterelnök július elején posztolt először arról, hogy ők bizony készülnek arra, hogy visszatérjenek a hatalomba.

A DK kommunikációjában azóta is visszatérő elem, hogy „készülnek”, erre reagálhatott most a momentumos politikus. Donáth Anna szerint 

aki azt sugallja, hogy rövid időn belül kormányváltás várható Magyarországon, az nem őszinte az emberekkel, és hamis reményekkel hitegeti őket.

– De ami még ennél is rosszabb: aki politikusként arra készül és arra célozgat, hogy a kormány majd heteken vagy akár néhány hónapon belül megbukik, az az ellenzéki oldal legfontosabb munkáját akarja megspórolni – célzott Gyurcsány Ferencékre az EP-képviselő.

Szerinte nem a kormány idő előtti bukására kell készülni, hanem dolgozni. – A munka pedig nem egyenlő a kormány szidalmazásával, és a választók várakozásainak alaptalan gerjesztésével – tette hozzá. 

Donáth Anna hiányolja a szellemi munkát. 

– Világosan meg kell fogalmaznunk, mit gondolunk a világról, és benne Magyarországról. Részletesen ki kell dolgoznunk, milyen alternatív és a jelenleginél vonzóbb ajánlatunk van az ország jövőjéről a magyar emberek számára

– írta. 

A momentumos vezető politikus szerint emellett az ellenzéknek önmagát szervezetileg is meg kell erősítenie.

A felszíni üzengetéssel párhuzamosan egy ma nyilvánosságra került megállapodás szerint a Momentum hatalompolitikai pozícióosztogatások terén sikeresen tárgyalt a DK-val, annak ellenére, hogy a jelek szerint az ellenzéki politizálás mibenlétével kapcsolatosan nem értenek egyet. Mint ahogyan arról lapunk is beszámolt Gyurcsány Ferenc és Donáth Anna pártjai maguk között osztanák fel Budapestet a 2024-es önkormányzati választások előtt, azoktól a kerületi polgármesterektől, akik nem tartoznak pártjaikhoz, egyszerűen megvonhatják a baloldali támogatást. 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.