idezojelek

Amerika és az erősebb kutya elve

Jéghideg amerikai érdekek állnak az egész akció hátterében.

Kárpáti András avatarja
Kárpáti András
Cikk kép: undefined
Fotó: Laufer László

Egészen kendőzetlenül vallja az erősebb kutya b...ik elvét a David Pressman vezette budapesti amerikai nagykövetség. Legalábbis hazánk vonatkozásában biztosan ez a helyzet, amint az a legutóbbi pályázati felhívásukból is kiderül. A külképviselet a „független” újságírás és a „médiaszabadság” támogatására kiírt ösztöndíjprogramjában ugyanis egyértelművé teszi, hogy szó sincs magasröptű értékekről, vagy eszmékről, hanem jéghideg amerikai érdekek állnak az egész akció hátterében. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt kerek-perec ki is mondják: „A budapesti Amerikai Nagykövetség Sajtó- és Kulturális Osztálya fenntartja magának a jogot, hogy a kért támogatási összeghez képest kevesebbet, vagy többet ítéljen meg, ahogy azt az amerikai kormány legjobb érdeke megkívánja”.

Vagyis jelentkezhet akárki, bármennyire alaposan kidolgozott projekt tervvel, azt nem szakmai alapon fogják elbírálni és dotálni, hanem úgy, hogy Uncle Sam a lehető legjobban járjon mindezzel. 

Márpedig az inkumbens demokrata párti adminisztráció látható érdeke a kormánybuktatás, ahogy az Joe Biden elnöksége kezdetétől észlelhető, számos különböző megnyilvánulásukból. Ez a szándékuk például abból a tengerentúlról érkező több milliárd forintból is világossá vált, amelyből az amerikaiak közvetlenül támogatták a baloldal kampányát a tavaly áprilisi választás előtt.

De ide sorolhatók egyéb „ösztöndíjak” is, amelyekkel a „független” sajtót patronálják, s néhány hete például a Partizán marxista műsorvezetője, Gulyás Márton is részt vett egy ilyen képzésen. 

Ahogy Orbán Viktor a Soros-hálózat tevékenységével kapcsolatban fogalmazott, aki fizet, az rendeli a zenét, és ahogy a tőzsdespekuláns nem finomkodik a jól felfogott (anyagi) érdekei áterőltetésében, a progresszív Biden-kabinet is bármit képes eltaposni az eszement birodalmi törtetésük jegyében.

Borítókép: David Pressman USA nagykövet a pécsi belvárosban. (Fotó: Laufer László  / Dunántúli Napló)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.