idezojelek

Hiába hergelte a tanárokat, megint pofára esett a dollármédia

A baloldal által hőn remélt sok ezer helyett csupán pár száz tanár mondott föl.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Hiába izzadt vért-verejtéket a magyarországi ágensbaloldal, s hiába hergelt órabérben a teljes dollársajtó, hogy minél több tanár mondjon föl – pofára estek. Nem kicsit.

Júliusban, néhány nappal a tanárok státusztörvényének elfogadása előtt Soros blogja, a 444 gyújtó hangú cikket közölt. Abban Ács Dániel lelkendezve adta hírül: már „sok ezer” pedagógus jelezte, hogy ha a „bosszútörvény” hatályba lép, beadja a felmondását. Ács cikk-kisiparos irománya alá internetes gyűjtőívet illesztett: ide várta a távozó tanárok nevét (iskoláját, tanított tárgyait). A cikkből szinte sütött a káröröm, hogy hehe, nem lesz elég tanár, összeomlik az oktatás, Orbán bukik.

Azóta eltelt két hónap, s a 444 gyűjtőívére mindösszesen 315 tanár neve került föl. Mellesleg úgy, hogy arra bárki – ellenőrzés nélkül – ráírhatta például, hogy „Viki néni egy budapesti általános iskolából”. 

A sok ezer helyett 315. 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese kedden a Magyar Nemzetnek azt mondta: a szakszervezetek úgy mentek el szabadságra, hogy ötezer tanár mond majd föl az új pedagógus-életpályatörvény miatt a nyáron – ehhez képest a csaknem 170 ezerből alig pár százan szüntették meg a jogviszonyukat. Miközben a pedagógusszakokra idén 67 százalékkal több hallgatót vettek fel, mint tavaly – tette hozzá.

Pedig hány cikket izzadt ki magából a 444 a Szent Cél (vagyis a káosz) érdekében? Hány tüntetést szervezett Noár meg a többi anarchopuccsista? Utóbbi még webshopot is nyitott, ahol kínai, szitázott pulcsikat árult potom 17 ezer forintért… Az üzlet forradalom idején sem állhat le!

Persze mindenki tudja, hogy a tanárok fizetését emelni kell. Csakhogy ehhez meg kellene érkeznie a hazánknak járó uniós forrásoknak. Ám Brüsszel – a magyarországi ágensbaloldallal karöltve – elsikkasztotta, illetőleg az ukrán bárzongoristának küldte el a pénzünket. Más részét pedig a magyarországi baloldal sajtójába, illetőleg álcivil ügynökszervezeteknek utalja, hogy folytassák a fölforgatást. 

Ám hiába minden erőlködésük: a baloldal legújabb pancserpuccsa is elbukott, a tanév rendben megkezdődik. És előbb-utóbb – Brüsszellel vagy nélküle – érkezik a tanárok megérdemelt béremelése. A baloldal ismét úgy fogott talajt, mint vasorrú bába a mágnesasztalon.

Borítókép: a 444 logója (Forrás: Wikipédia)

 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.