Máris megvan a téli olimpia első szuperhőse

A rajt után esett a norvég Krüger síatlonista, majd az 57. helyről megkezdte a felzárkózást...

2018. 02. 11. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simen Hegstad Krüger valószínűleg már a rajt után keresztet vetett arra, hogy a síatlonisták 15+15 kilométeres (klasszikus, illetve szabad stílusú) „futóversenyében” bármilyen eredményt elérjen Phjongcshangban. A verseny elején ugyanis igen nagyot esett, rögtön el is veszítve síbotját. A norvégot azonban nem olyan fából faragták, kissé megrongálódott botjával a mezőny után eredt. Az 57. pozícióból.

A videón a 7-es rajtszámmal látjuk.

A hajrához közeledve már átrágta magát a teljes mezőnyön, és két honfitársát (Sundby és Hölund) megelőzve elsőként futott be a célba. A célegyenesben gyakorlatilag folyamatosan hátrafelé tekintgetett és a fejét csóválta, ugyanis nem hitte el, ami történt vele.

A 24 éves norvég győzelme kísértetiesen hasonlít a brit Mo Farah riói nyári olimpiai teljesítményéhez. A síkfutó a 10 ezer méteres versenyen esett, majd miután átrongyolt rajta a mezőny, feltápászkodott, és nagy fölénnyel diadalmaskodott. Fontos különbség, hogy Mo Farah míg a maga sportága legendájának számít, Krüger neve mellett mindössze egyetlen világkupa-futamgyőzelem áll eddig.

Hosszabb videós összefoglaló magyar nyelven ITT.

Rövidpálya

A nevében a 2018-as olimpián érmes reményeinket tápláló sportágra, a rövid pályás gyorskorcsolyára utaló blogunkban egyéni szempontok alapján keressük a phjongcshangi érdekességeket. És amint a Magyar Nemzet tudósítója megérkezik Dél-Koreába, helyszíni posztokkal is jelentkezünk ugyanitt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.