Ők a magyar csapat „titkos szurkolói” az olimpián

Piros-fehér-zöld Magyarország-térkép egy koreai baseballsapkán.

Radványi Benedek
2018. 02. 17. 8:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

No nem a képen látható zenés felvonulás résztvevőire gondolok, bár kétségtelen, ők is nemzeti színeinket jelenítették meg a zászlóinkkal a kelet-koreai Kangnung vasútállomásán, a téli olimpia jeges eseményeinek központjánál.

Magam is ide érkeztem – és ebbe a műsorba csöppentem – szombat délelőtt, ám a vonatra való felszálláskor jóval nagyobb volt a csodálkozásom. Két sorral előttem egy fiatal koreai házaspár foglalt helyet, a feleségen pedig egy Hungary feliratú, fekete baseballsapkát pillantottam meg.

Ők is elcsodálkoztak azon, hogy én meg pont ebből a kis országból érkeztem, mosolyogva mondták, hogy két éve jártak Magyarországon, s budapesti turistaútjuk során vették ezt a sapkát, amelyet azóta is hord a hölgy. (Az oldalán még hazánk térképe is látható piros-fehér-zöldben – jó minőségű fotót azonban sajnos nem sikerült róla készítenem.)

Annyira azért nem romantikus a történet, hogy annyira tetszett nekik hazánk, hogy azóta bármerre járnak sportolóink, mindig követik őket szurkolóként, csupán Szöulból utaztak át beleszagolni az olimpiai hangulatba. Még jegyük sem volt, csak körbenéztek, pedig Liu Shaolin Sándor esetleges kiemelkedő teljesítménye szombaton újabb piros-fehér-zöld ruhadarabok beszerzésére ösztönözhetné őket.

Mindenesetre újra kiderült: kicsi a világ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.