időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Mától ismét nézők előtt rendezhetik meg a sporteseményeket

Forrás: MTI
2020.05.28. 09:12
Mától ismét nézők előtt rendezhetik meg a sporteseményeket

Mától visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre.

A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent rendelet szerint a „szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett”, amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket.

A nézők csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, közvetlenül egymás mögött nem ülhetnek és köztük legalább 1,5 méter védőtávolságot kell biztosítani.

Szabadtéri rendezvénynek minősül az olyan program, amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik, vagy amely során a nézőket az időjárás miatt sátorral védik (például cirkuszsátor), illetve azok is, amelyek a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlanak (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi).

A rendelet a kihirdetést követő napon, azaz csütörtöktől (mától) lép életbe.

A labdarúgó NB I és a Magyar Kupa mérkőzései a koronavírus-járvány miatti szünetet követően múlt szombattól folytatódtak zárt kapuk mögött.

Még nem dőlt el, mikortól mehetnek be nézők a labdarúgó mérkőzésekre

A Nemzeti Sport még a Magyar Közlönyben megjelent rendelet nyilvánosságra kerülése előtt úgy értesült, hogy akár a labdarúgó Magyar kupa fináléját is nézők előtt rendezhetik meg a novemberben felavatott új Puskás Ferenc stadionban.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzet megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy a bajnokságot és a kupasorozatot rendező MLSZ vezetősége csütörtök délben alakítja ki álláspontját, illetve dönt arról, hogy mikortól lehet ismét nézők előtt játszani a meccseket hazánkban, természetesen a szükséges óvintézkedések mellett.

Életjelek

Hamarosan minden budapesti fürdő újra látogathatóvá válik

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.