Dupla előzést ért a hajszálpontos visszavágás + videó

A Premier League hatodik fordulója csúcsrangadóval kezdődött, a Stamford Bridge-en a legutóbbi Bajnokok Ligája-döntő párosítása ismétlődött meg. A májusi finálét a Chelsea nyerte meg, ezúttal viszont a szorosnak látszó végeredmény ellenére esélye sem volt a Manchester City ellen.

Magyar Nemzet
2021. 09. 25. 15:29
Gabriel Jesus Manchester City
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két angol sztárcsapat BL-döntőjén mindössze egyetlen találat döntött májusban, és az angol bajnokságban vívott Chelsea–Manchester City rangadón is hamar látszott, hogy nem a gólzáporos meccsek sorát bővíti majd az összecsapás.

A bajnoki címvédő manchesteri együttes játszott kezdeményezőbben, de az első félidőben ezt alig tudta helyzetre váltani. A Chelsea-nél talán nem is elégedetlenkedtek amiatt, hogy az első negyvenöt percben egy lövés sem talált kaput.

A második játékrész elején viszont gólt kapott a Chelsea, a bajnokságban mindössze másodszor: Mohamed Szalah (Liverpool) sikeres büntetője ezúttal megpattant lövése jutott be a londoni Kékek kapujába.

Első alkalommal került hátrányba az idei bajnokságban az aktuális BL-győztes, és nem is tudott mit kezdeni az új helyzettel a Chelsea, nem volt benne a mérkőzésben az egyenlítő találat. Ugyanúgy egyetlen találat döntött tehát, mint májusban, de ezúttal a Manchester City javára, amely szerencsés góllal nyert ugyan, de a játék képe alapján egyértelműen rászolgált a három pontra.

A győzelem előzést is jelentett Pep Guardiola csapata számára, amely ráadásul váratlan bónuszként a városi rivális elé is ugrott a táblázaton, a Manchester United ugyanis hazai pályán 1-0-ra kikapott az Aston Villától.

Premier League, 6. forduló

Chelsea–Manchester City 0-1
Manchester United–Aston Villa 0-1

Az élcsoport: 1. Liverpool 13 pont/5 mérkőzés (12-1), 2. Manchester City 13/6 (12-1), 3. Chelsea 13/6 (12-2), 4. Manchester United 13/6 (13-5).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.