Szoboszlaiéknak egy esélyük maradt, a túlélés a cél számukra

Ma az A, a B, a C és a D jelű négyesben befejeződik a Bajnokok Ligája csoportköre, a nyolc továbbjutást érő helyből azonban hét már elkelt. Ugyanakkor a még kiadó egyre a Porto, a Milan és az Atlético Madrid is pályázik. A három magyart foglalkoztató RB Leipzig az Európa-ligás folytatásért küzd.

Magyar Nemzet
2021. 12. 07. 6:17
FBL-EUR-C1-LEIPZIG-PSG Fotó: FRANCK FIFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL-csoportkörben majd szerdán lesz igazi „őrült” végjáték, hiszen a G csoportban a Lille, Salzburg, Sevilla, Wolfsburg négyesből bárki továbbjuthat, de öt forduló a B jelű kvartettben is csak arra volt elég, hogy a valamennyi meccsét megnyerő Liverpool elsőségére ráüthessük a pecsétet. A Vörösök mögött nagy a tülekedés: a Porto öt, a Milan és az Atlético Madrid négy ponttal áll. A portugálok a spanyolokat fogadják, s ha nyernek, értelemszerűen ők végeznek a második helyen, de a döntetlen is jó nekik, amennyiben a Milan otthon nem gyűri le a Liverpoolt, mert ha igen, akkor az olaszok jutnak a nyolcaddöntőbe. Az Atléticónak nem elég nyernie, mert ha a Milan is győz, akkor a gólkülönbség dönt közöttük, és ebben jelenleg a milánóiak eggyel jobban állnak. (Az Atlético 2-1-re nyert Milánóban, a Milan pedig 1-0-ra Madridban, ám idén már nem számít, hogy a spanyolok eggyel több gólt értek el idegenben; mivel egyaránt 3-3 pontot szereztek egymás ellen és a két meccsükön a gólkülönbségük megegyezik, az összgólkülönbség dönt közöttük.)

Az A csoportban már az is eldőlt, hogy az első helyen a Manchester City, a másodikon a Paris Saint-Germain jut tovább, az Európa-ligában való folytatást jelentő harmadik helyért azonban küzd az RB Leipzig és az FC Bruges. A lipcseiek jobbak az összevetésben, így akár ki is kaphatnak otthon a Citytől, ha a belgák nem szereznek pontot Párizsban. A három magyart (Gulácsi Péter, Willi Orbán) foglalkoztató német gárda rossz passzban van, a Bundesligában csak a 11. helyen áll, pénteken 2-1-re kikapott az Union Berlintől – Gulácsi és Szoboszlai kezdett, koronavírus-fertőzése után Orbán még karanténban volt –, s vasárnap Jesse Marsch vezetőedzőt menesztették.

A C csoportban minden eldőlt, az Ajax és a Sporting már bejutott a nyolcaddöntőbe, a harmadik helyen pedig a Dortmund végzett. A németek ma hiába szórnák meg a Beşiktaşt, a portugálokat otthon csak 1-0-ra verték meg, idegenben 3-1-re kikaptak tőlük, így nem kerülhetnek eléjük. A D csoportban egy nyitott kérdés maradt, hogy a Real Madrid vagy az Internazionale végez az első helyen. A választ Madridban kapjuk meg, a spanyoloknak egy pont is elég ahhoz, hogy a nyolcaddöntők sorsolását kedvezőbb helyzetből várhassák.

A játéknap rangadóján a várható összeállítások:

Real Madrid: Courtois – Vazquez, Militao, Alaba, Mendy – Valverde, Camavinga, Kroos – Vinicius, Jovic, Asensio

Internazionale: Handanovic – D'Ambrosio, Skriniar, Bastoni – Dumfries, Barella, Sensi, Vidal, Perisic – Dzeko, Martinez

BL-csoportkör, 6. (utolsó) forduló:

A csoport: Paris Saint-Germain–FC Bruges 18.45, RB Leipzig–Manchester City 18.45 (tv: Sport 1); az állás: 1. (és továbbjutott) Manchester City 12, 2. (és továbbjutott) PSG 8, 3. RB Leipzig 4, 4. FC Bruges 4.

B csoport: Milan–Liverpool 21.00 (tv: Sport 1), Porto–Atlético Madrid 21.00 (tv: Sport 2); az állás: 1. (és továbbjutott) Liverpool 15, 2. Porto 5, 3. Milan 4, 4. Atlético Madrid 4.

C csoport: Borussia Dortmund–Beşiktaş 21.00, Ajax Amsterdam–Sporting Lisboa 21.00; az állás: 1. (és továbbjutott) Ajax 15 pont, 2. (és továbbjutott) Sporting 9, 3. Dortmund 6, 4. Beşiktaş 0.

D csoport: Real Madrid–Internazionale 21.00 (tv: M4 Sport), Sahtar Donyeck–Sheriff Tiraspol 21.00; az állás: 1. (és továbbjutott) Real Madrid 12 pont, 2. (és továbbjutott) Internazionale 10, 3. Sheriff Tiraspol 6, 4. Sahtar Donyeck 1.

Borítókép: A csoportban Szoboszlai Dominik a PSG kapuját bevette 11-esből (Fotó: AFP/Franck Fife)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.