Akár kezdhették volna a tizenegyespárbajjal is

A Liverpool és a Chelsea két kupadöntő négy órája alatt kereken nulla gólt hozott össze, a Ligakupa után az FA-kupa döntőjét is a Liverpool nyerte a szétlövés után.

Magyar Nemzet
2022. 05. 14. 20:36
775809707
FBL-ENG-FACUP-CHELSEA-LIVERPOOL Fotó: AFP/BEN STANSALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angliában a Ligakupa után az FA-kupa döntőjében is a Liverpool és a Chelsea csapott össze. Két és fél hónapja tizenegyespárbaj után a Vörösök örülhettek.

A világ legrégebbi viadalának idei fináléjában a Liverpool kezdett veszélyesebben, de gól nem született a korai akciókból, Édouard Mendy állta a sarat a kapuban. Volt, hogy a szenegáli kapusnak kifutva, fejjel kellett mentenie honfitársa, elől, s az eset után fájlalta a lábát, később pedig a másik kapust, Alissont kellett ápolni.

A döntő első áldozata azonban Mohamed Szalah volt, akit a harmincharmadik percben kellett lecserélnie Jürgen Kloppnak. Pedig az egyiptomi játékos nagyon szeretne visszavágni a Real Madridnak a Bajnokok Ligája döntőjében…

A második félidő elejére változott a szereposztás: a Chelsea kezdett viharosan, de ezekből az akciókból sem született gól. A Ligakupa fináléjában százhúsz percet játszottak végig a csapatok találat nélkül, és egyre inkább úgy tűnt, hogy ebbe az irányba haladnak az újabb döntőben is.

A rendes játékidő hajrájában két kapufáig is eljutott a Liverpool, de gólig nem, jöhetett a ráadás, ahol pedig már az óvatosságé volt a főszerep.

Tuchel ezúttal nem cserélt kapust, ellenben Ross Barkley-t beküldte, hogy tizenegyest lőjön. A középpályás ugyan belőtte a magáét, de addigra már a csapatkapitány, César Azpilicueta hibázott, a kapufát találta el. Sadio Mané a győzelemért lőhetett, de lapos lövését Mendy kivédte, jöhetett a hirtelen halál. A hetedik párban Allison is védett, Mason Mount kísérletét hatástalanította, így a legvalószínűtlenebb hős, Kosztasz Cimikasz lövése döntötte el a trófea sorsát.

A Liverpool már két trófeát nyert idén, és még versenyben van a Bajnokok Ligájáért és a Premier League-ért is.

Angol FA-kupa döntő

Liverpool–Chelsea 0-0 (0-0, 0-0, 0-0), tizenegyesekkel 6-5

Borítókép: Tizenhat év szünet után nyerte meg ismét a Liverpool az FA-kupát (Fotó: AFP/BEN STANSALL)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.