Ismét negatív hős lett a világ legdrágább kapusa

Tizenegyespárbaj után a Liverpool nyerte az angol Ligakupát, ezzel ismét egyedüli rekordgyőztese a sorozatnak. A szétlövésben huszonegy jó tizenegyes után a Chelsea párbajra becserélt kapusa, Kepa Arrizabalaga hibázott.

Magyar Nemzet
2022. 02. 27. 21:25
Kepa Arrizabalaga Chelsea Liverpool Ligakupa
FBL-ENG-LCUP-CHELSEA-LIVERPOOL Fotó: EUROPRESS/AFP/GLYN KIRK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt ideális a Chelsea felkészülése a Ligakupa döntőjére, bár azt azért sejteni lehetett, hogy Roman Abramovics klubtulajdonos háttérbe vonulása nem lesz közvetlen hatással a játékra.

A londoniak ellenfele a Liverpool volt, s a rendes játékidő, majd a hosszabbítás sem hozott gólt. Ennyivel persze nem lehet elintézni a százhúsz percet, a játék képe alapján csoda, hogy 0-0 maradt az eredményjelzőn. A Vörösök egyszer, a Chelsea háromszor (!) is kapuba talált, de valamennyi esetben gól helyett les volt az ítélet.

Nagyokat védtek a kapusok is, különösen Édouard Mendy, aki néhány hete tizenegyespárbajban nyerte meg az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjét. Thomas Tuchel mégis úgy döntött, hogy a szenegáli hálóőr helyett beküldi a tizenegyespárbajra Kepa Arrizabalagát. A húzás augusztusban, az Európa Szuperkupa-meccsen bejött, a Ligakupából viszont sokkal emlékezetesebb a világ legdrágább kapusának három évvel ezelőtti alakítása, amikor fordított szereposztásban nem volt hajlandó átadni a helyét Willy Caballerónak, majd a Chelsea Kepával a kapuban elveszítette a Manchester City elleni párbajt.

Most hasonló vita nem volt, viszont Kepa egyetlen tizenegyest sem tudott védeni, pedig mind a tizenegy Liverpool-játékossal farkasszemet nézett.

Huszonegy jó lövés után a spanyol kapusnak nem védenie, hanem gólt lőnie kellett volna, ám csúnyán kapu fölé tüzelt.

A Liverpool nyerte a trófeát már kilencedik alkalommal, így a Vörösök ismét egyedüli csúcstartók a Ligakupa-győzelmeket tekintve, miután az elmúlt négy kiírás győztese, a Manchester City tavaly utolérte a Poolt.

Angol Ligakupa, döntő

Liverpool–Chelsea 0-0, 11-esekkel 11-10

Borítókép: Kepa maga sem hitte el, hová lőtte a sorsdöntő tizenegyest (Fotó: Europress/AFP/Glyn Kirk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.