Két és fél év pokoljárás után ismét eljött az ő ideje

Klay Thompson és a Golden State Warriors két ínséges esztendő után visszatért az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) főcsoportdöntőjébe.

2022. 05. 14. 13:42
Memphis Grizzlies v Golden State Warriors - Game Six
BKN-BKO-SPO-MEMPHIS-GRIZZLIES-V-GOLDEN-STATE-WARRIORS-GAME-SIX Fotó: Getty Images via AFP/EZRA SHAW
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klay Thompson 2016. május 28-án alapozta meg a legendát. A Golden State Warriorsnak hazai pályán nyernie kellett a nyugati főcsoportdöntő hatodik meccsét az Oklahoma City Thunder ellen, hogy versenyben maradjon.

Thompson tizenegy sikeres triplával rájátszásrekordot állított fel, összesen negyvenegy pontig jutott, a Warriors pedig nemcsak kiegyenlített, hanem aztán a hetedik meccsen meg is fordította a párharcot.

Két évvel később, a Houston Rockets ellen hasonló helyzetben Thompson harmincöt pontot szórt a hatodik meccsen. A 2019-es nyugati elődöntőben, ismét a Houston ellen huszonhét pont következett, a Toronto Raptors elleni nagydöntőben pedig Thompson harmincnál járt a hatodik felvonás harmadik negyedének hajrájában…

Ekkor jött a sérülés. Thompson keresztszalag-szakadása után a Warriors elvesztette a meccset, a következő két és fél évben pedig egyszer sem számíthatott kiváló játékosára a kaliforniai csapat. A legutóbbi két idényben le is maradt a rájátszásról a Golden State.

Az idei szezonban a playoff felé már Thompson visszatérését megelőzően is jó úton haladt a csapat, januárban pedig végre a nagyszerű dobóhátvéd is csatlakozhatott. A rájátszás első fordulójában, az idény legjobb játékosával, Nikola Jokiccsal felálló Denver Nuggets ellen 4-1-re nyert a Warriors, a főcsoport-elődöntőben, a Memphis Grizzlies ellen viszont eljött Thompson ideje, a hatodik meccs.

A hosszú kihagyás pedig nem változtatott semmin. Klay Thompson a hatodik meccs legeredményesebb játékosa volt, harminc pontot dobott, s a hajrában az ő triplája volt az, amellyel először tíz pont fölé nőtt a különbség. Onnan már nem volt visszaút a Memphis számára.

A Golden State, ahogy Thompson legutóbbi öt idényében, ismét bejutott a nyugati fináléba. S az ötből egyszer sem a főcsoportdöntő jelentette a végállomást…

NBA, rájátszás

Milwaukee Bucks–Boston Celtics 95-108

Golden State Warriors–Memphis Grizzlies 110-96

 

A főcsoport-elődöntők állása

Kelet

Miami Heat (1.)–Philadelphia 76ers (4.) 4-2

Boston Celtics (2.)–Milwaukee Bucks (3.) 3-3

Nyugat

Phoenix Suns (1.)–Dallas Mavericks (4.) 3-3

Memphis Grizzlies (2.)–Golden State Warriors (3.) 2-4

Borítókép: Ahogy ő is mutatja, a hatodik meccs Klay Thompsonról szól (Fotó: Getty Images via AFP/Ezra Shaw)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.