Tizenöt másodperc alatt mindent bemutatott a címvédő

Nagyot hajrázott és idegenben szerzett előnyt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keleti főcsoport-elődöntőjében a címvédő Milwaukee Bucks a Boston Celtics ellen.

Magyar Nemzet
2022. 05. 12. 9:28
2022 NBA Playoffs - Milwaukee Bucks v Boston Celtics Jannisz Antetokumpo
BOSTON, MA - MAY 11: Giannis Antetokounmpo #34 and Jrue Holiday #21 of the Milwaukee Bucks embrace after the game against the Boston Celtics during Game 5 of the 2022 NBA Playoffs Eastern Conference Semifinals on May 11, 2022 at the TD Garden in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2022 NBAE Brian Babineau/NBAE via Getty Images/AFP (Photo by Brian Babineau / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnt, a Boston Celtics jó úton halad afelé, hogy a párharc során először előnybe kerüljön a címvédő Milwaukee Bucks ellen. A keleti főcsoport-elődöntő ötödik meccsén a hazai pályán játszó Celtics az utolsó negyed első perceiben már tizennégy ponttal is vezetett.

A mérkőzést azonban nem sikerült lezárni, a Bucks felzárkózott és 42 másodperccel a meccs vége előtt egyenlített Jrue Holiday triplájával.

A Boston még egyszer visszaszerezte a vezetést, ám ekkor jött az utolsó 14,2 másodperc, amelyben a címvédő minden fontos játékelemet bemutatott.

A tavalyi döntő legjobbja, a meccsen egyébként kereken negyven pontig jutott Jannisz Antetokumpo kihagyta a büntetőt, ami az újabb egyenlítést jelenthette volna, a lepattanót azonban az egymást zavaró bostoniak helyett Bobby Portis szerezte meg – ez volt neki a tizenötödik a meccsen –, és azonnal vissza is tette, vezetett a Bucks.

A Celticsnek még két támadása volt, hogy megmentse a meccset, de az első Holiday blokkjában halt el, majd a másodikat és ezzel a találkozót is ő zárta le labdalopással.

A Milwaukee 110-107-es sikerével harmadszor is előnyt szerzett a párharcban, és a hatodik meccsen, hazai pályán immár nem engedne harmadik bostoni egyenlítést.

A másik szerdai (magyar idő szerint csütörtök hajnali) meccsen a Memphis Grizzlies simán verte a Golden State Warriorst, ezzel eldőlt, hogy valamennyi főcsoport-elődöntős párharc legalább hat meccsből áll majd az idei kiírásban.

NBA, rájátszás

Boston Celtics–Milwaukee Bucks 107-110

Memphis Grizzlies–Golden State Warriors 134-95

 

A főcsoport-elődöntők állása

Kelet

Miami Heat (1.)–Philadelphia 76ers (4.) 3-2

Boston Celtics (2.)–Milwaukee Bucks (3.) 2-3

Nyugat

Phoenix Suns (1.)–Dallas Mavericks (4.) 3-2

Memphis Grizzlies (2.)–Golden State Warriors (3.) 2-3

Borítókép: Antetokumpo és Holiday öröme (Fotó: AFP/Getty Images/Jon Cherry/Brian Babineau)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.