Magyar védő gólja is kellett a döntőbe jutáshoz

Lang Ádám szerezte az Omonia Nicosia gólját a Ciprusi Kupa elődöntőjének visszavágóján, és csapata tovább is jutott Novothny Soma csapata, az Anorthoszisz ellen. A döntőben elmarad a magyar párharc.

Magyar Nemzet
2022. 05. 05. 9:14
Fotó: Facebook/OMONOIA FC/VIKTORIA LEANDROU Forrás: Facebook/OMONOIA FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több magyar labdarúgó is Cipruson keresi a kenyerét, így talán nem is meglepő, hogy a szigetország kupasorozata hozott néhány magyar párharcot. A címvédő Anorthoszisz (Novothny Soma) például az APOEL (Vinícius Paulo) ellen jutott az elődöntőbe.

A finálé viszont már nem jött össze Novothnyéknak az újabb magyar rangadón. Az Omonia (Lang Ádám) 2-0-ra nyerte az idegenbeli első felvonást, hazai pályán így már az 1-1 is elég volt a zöld-fehéreknek.

A szerda este játszott visszavágót végigjátszotta és ő szerezte az Omonia gólját. Novothny Soma 79 percet kapott.

Az Omonia legutóbb tíz éve nyerte meg a Ciprusi Kupát, s akkor is volt magyar tagja (Leandro) a keretnek, míg a 2012-es, AEL elleni finálé egyetlen gólját a korábbi NB I-es gólkirály, André Alves szerezte.

Idén Németországhoz hasonlóan Cipruson is összejöhetett volna a magyar rangadó a kupadöntőben is, a másik ágon azonban az AEK Larnaca kettős vereséggel búcsúzott az Ethnikosz ellen. Gyurcsó Ádám 68 percet játszott a 3-1-es vereséggel zárult visszavágón.

Borítókép: Lang Ádám (Fotó: Facebook/Omonoia FC/Viktoria Leandrou)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.