Ez ám a csavar: Horváth Krisztofer az NB II-ből a Serie A-ba kerül + videó

A labdarúgó NB II-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia hivatalos oldalán jelentette be, hogy kölcsönszerződése lejártával távozik a csapattól Horváth Krisztofer, aki a Serie A 10. helyén végző Torino első csapatával kezdi meg a felkészülést a következő idényre.

Magyar Nemzet
2022. 06. 20. 8:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szeged előző évi keretében több kölcsönjátékos is szerepelt – írja a klub hivatalos honlapja. Az U21-es válogatott, húszéves középpályás Horváth Krisztofer augusztus végén csatlakozott a kék-feketékhez, majd a legeredményesebb játékos lett, az NB II-ben 19 gólt szerzett és 12 gólpasszt osztott ki. A szegediek tájékoztatása szerint a kölcsönadó csapat, a Torino FC várja vissza Horváth Krisztofert, a teljesítménye után a Serie A-ra készülő keretben kezdi majd meg a munkát.

Horváth Krisztofer egyébként már szerepelt a Serie A-ban. 2020. július 26-án, a bajnokság 36. fordulójában bemutatkozhatott az élvonalban a SPAL csapatában, amikor éppen a Torino elleni hazai bajnokin  (1-1) csereként állt be a 84. percben. S csere volt a következő fordulóban is, szintén a 84. percben állt be azon a találkozón, amelyen SPAL 3-0-ra kikapott a Verona otthonában. A SPAL a szezon végén kiesett a Serie A-ból, a bajnokság utolsó fordulójában Horváth fél órát játszott csereként a Fiorentina ellen 3-1-re elveszített mérkőzésen. 2020. szeptember 25-én igazolt a Torino csapatához, itt tétmérkőzésen november végén mutatkozott be, a Virtus Entella ellen 2-0-ra megnyert Olasz Kupa-mérkőzésen. A szezon során a Torino a Primavera-csapatában számított a játékára. 2021. szeptember 2-án a magyar másodosztályban szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia egy évre kölcsönvette az olasz csapattól, amely most visszarendelte.

Horváth Krisztofer idei szezonja:

A Videotontól kölcsönben játszó Csoboth Kevin is visszatért csapatához, ahogy Kovács Milán a Vasashoz (onnan megvásárolta őt a Gyirmót) és Debreceni Ákos a Pakshoz. További két lejáró szerződésű játékos, Danilo Pejovic és Bencze Márk is távozott a csapattól.

A Szeged ugyanakkor több új igazolást is bejelentett, Kovács Gergely és Pintér Ádám a Debrecentől, Tóth Bence a Vasastól érkezett a csongrádi megyeszékhelyre. A kék-feketék a negyedik helyen végeztek az NB II 2021/2022-es szezonjában.

Borítókép: Horváth Krisztofer visszatérhet az olasz élvonalba (Forrás: Szeged-grosicsakademia.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.