Mámorban a Real Madrid, egy magyart is ünnepelnek + videó

Vasárnap este a Hanga Ádámmal felálló Real Madrid hazai pályán 81-74-re legyőzte a címvédő Barcelonát a spanyol kosárlabda-bajnokság fináléjának negyedik mérkőzésén, így 3-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

Magyar Nemzet
2022. 06. 20. 7:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol kosárlabda-bajnokság fináléjának a negyedik mérkőzésén Madridban a fővárosiak 7-0-lal kezdték az első és a második negyedet is, és a 15. percben már 27-14-re vezettek a nagy rivális Barcelona ellen. A katalánok azonban 58 százalékos triplázással – a Real csak 27 százalékkal célzott távolról – felzárkóztak, a nagyszünetben csak 34-33-ra vezetett a házigazda, a sorozatban negyedik spanyol döntőjét vívó, 8-as mezben játszó Hanga pedig két pontnál tartott.

 A Barcelona fordulás után sem tudta átvenni a vezetést, a Madrid tartotta az öt-nyolc pontos távolságot, mígnem a harmadik játékrész hajrájában először kerültek előnybe a vendégek (55-56). Az utolsó szakaszban a magyar kosaras hármasával ismét a házigazdák álltak jobban, és a 221 centis, 25 pontig jutott Edy Taveres vezetésével megszerezték a győzelmet (81-74). A Real nemrég szívrohammal kórházba került mestere, Pablo Laso a lelátóról nézte végig tanítványainak a diadalát.  

  A Real Madrid legjobb pillanatai – az összefoglalóban 57-58-as állásnál érdemes nagyon figyelni, ekkor jön triplája:

A 33 éves Hanga Ádám – aki tavaly még a katalánokkal ünnepelt bajnoki címet – összességében 27 percet töltött a parketten, ez idő alatt hét pontot és nyolc lepattanót szerzett. Honfitársunk a három kupaaranya mellett a második bajnoki címét szerezte meg Spanyolországban.

A szezon során a Spanyol Király Kupában és az Euroligában is ezüstérmes Real Madrid története 36. bajnoki aranyát gyűjtötte be.

Hanga Ádám a családjával is megünnepelte a bajnoki címet:

Spanyol bajnokság, döntő, 4. mérkőzés:

Real Madrid–Barcelona 81-74 (13-10, 21-23, 23-23, 24-18). Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Real Madrid javára.

A Real Madrid öltözőjében ilyen volt a hangulat:

Borítókép: ünnepel a Real Madrid, a bal szélen Hanga Ádám (Forrás: Twitter/Real Madrid Basket)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.