Változtak a szerepek: a surranópályán kezdi a Final Fourt a Veszprém

Története során hetedszer játszhat Bajnokok Ligája-elődöntőt a Telekom Veszprém. Momir Ilics férfi-kézilabdacsapata már a kölni részvétellel felülírta az előzetes várakozásokat, minden más csak hab a tortán. Ma a Kielce ellen kezd a Veszprém a kölni Lanxess Arénában, ahol már sokszor felborult a papírforma.

2022. 06. 18. 8:20
Nagy László (balra) tavaly nem akart súlyt helyezni az új edző, Momir Ilics vállára Fotó: Penovácz Károly Forrás: Veszprém Megyei Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nyáron sportigazgató azzal indította útnak a felnőtt szinten tapasztalatlan vezetőedzőt, Momir Ilicset, hogy felejtse el a Bajnokok Ligáját, nem elvárás bevinni a Veszprémet a Final Fourba. Inkább a hazai porondra összpontosítson: taszítsa le a trónról a Szegedet, és nyerje meg a Magyar Kupát.
Ilics csapata biztatóan mozgott a hazai terepen: megvédte a címét a kupában, majd hiába teljesített kiegyensúlyozottabban a szezon során, mint a Szeged, az utolsó másodpercben elbukta a bajnokságot ősi riválisával szemben. És a kudarcélmény után fordulhat rá a szezon utolsó két meccsére. Mert bekövetkezett az, amit a klubvezetőség sem várt: Ilics irányításával a Veszprém bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe

A korábbi évekkel ellentétben idén, a klub történetében hetedik alkalommal az esélytelenek nyugalmával vág neki a négyes döntőnek a magyar rekordbajnok. Ugyan tavasszal sziporkázott a BL-ben, a kétszeres BL-győztes Vardar Szkopje ellen lehengerlően játszott a nyolcaddöntő első meccsén, a kölni részvételért a tavalyi döntős dán Aalborgot ejtette ki. Nagy László mégis higgadtan elemezte az esélyeket. – A három további résztvevő közül legalább két csapat előttünk jár – mondta lapunknak a sportvezető. A mai ellenfelet, a lengyel Kielcét és a címvédő Barcelonát is erősebbnek tartja, mint a kölni torna történetének egyetlen magyar résztvevőjét. Annak ellenére, hogy a Veszprém két embert, a szerb balátlövőt, Petar Nenadicsot és az olimpiai bajnok francia irányítót, Kentin Mahét delegálta a BL-szezon álomcsapatába. A Kielce egyet, az edzőt: Talant Dujsebajevet. Ez mindent elárul a Veszprém mai ellenfeléről. 


A kirgiz–orosz szakember, a korábbi magyar szövetségi kapitány 2014 óta (!) dirigál Kielcében, 2016-ban kilencgólos hátrányból fordította meg csapatával a Veszprém elleni BL-döntőt, és kétszer bevitte a fiával, Alexszal is megerősített csapatát a Final Fourba. Mértékadó források szerint idén a Veszprém csoportját megnyerő lengyel csapat a BL egyik esélyese. A másik a címvédő Barcelona, amely az elődöntőben a két kulcsjátékosát, Sander Sagosent és Hendrik Pekelert sérülés miatt nélkülöző Kiel ellenfele lesz.

A Veszprém idén nem favorit, és ez a legkomolyabb érv mellette. 2013-ban a Hamburg, 2014-ben a Flensburg, 2016-ban a Kielce, 2017-ben és 2019-ben a Vardar Szkopje, 2018-ban a Montpellier a surranó pályáról nyert. Idén miért ne fordulhatna elő, hogy a saját sportigazgatója szerint sem esélyes Telekom Veszprém megtréfálja a nála erősebb csapatokat?

A szurkolókon nem fog múlni, a pénteki nyitóünnepségen is szép számmal megjelentek az Építők drukkerei:

A Bajnokok Ligája Final Four programja:

Szombat, elődöntők: Telekom Veszprém–Lomza Vive Kielce (lengyel) 15.15, Barcelona (spanyol)–THW Kiel (német) 18.00
Vasárnap, helyosztók: a harmadik helyért 15.15, döntő 18.00.

A Sport 1 televízió valamennyi mérkőzést élőben közvetíti. 

Borítókép: Nagy László pedagógiája hatott, a tehermentesítés bevált Veszprémben (Fotó: Veszprém Megyei Napló)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.