Bármi előfordulhat, akár a gólkülönbségen is múlhat a párharc

Zsinórban háromszor győzte le a Veszprém a Szegedet a két hazai gigász szuperrangadóján, de még mindig nem dőlt el semmi a férfikézilabda NB I aranyrangadóján. Az egygólos szegedi sikere miatt a Veszprém az esélyesebb, de a címvédő különösebb teher nélkül játszhat ma este (17.45, tv: M4 Sport) a bajnoki döntő visszavágóján.

Szilágyi
2022. 06. 11. 9:11
Karnok Csaba
20220603 Szeged Pick Szeged–Telekom Veszprém férfi kézilabda bajnoki döntő. Képen: Bánhidi Bence Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM) Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hivatalos hírek szerint a következő szezontól már nem lesz érvényben az idegenben lőtt több gól szabálya a férfikézilabda bajnoki döntőben. A kézilabda-szövetség versenybizottsága jövő héten alakítja ki a végleges álláspontját a kérdésben, így a mai férfibajnoki döntőn (tv: 17.45, M4 Sport) még van jelentősége az idegenben szerzett góloknak. A Pick Szeged egy hete ­29-28-ra kikapott hazai pályán a trónkövetelő Telekom Veszprémtől, így csak akkor védheti meg a címét, ha legalább egy góllal és legalább harminc gólt szerezve nyeri meg a párharc második mérkőzését. Ennek esélye csekély, bár idén már annyi minden történt a két hazai élcsapat mérkőzésén, hogy semmin sem csodálkoznánk. Legutóbb a hónapok óta sérüléssel bajlódó szegedi beálló, neve bukkant fel a jegyzőkönyvben, pedig a fél ország azt hitte, hogy mozogni is nehezen tud, nem hogy kézilabdázni.

Andreas Nilsson is ott lesz a mai visszavágón:

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A két csapat közös múltjában zsinórban harmadszor fordult elő, hogy szegedi vezetés után a második félidőben fordított és nyert a Veszprém. Ma nem nyomasztja győzelmi kényszer a bakonyiakat, nekik egy kellemes döntetlen (ha egyáltalán létezik ilyen a kézilabdában) is üdvös lehet. Andreas Nilsson hallani sem akar ilyesmiről a hazai szezonzárón. – Ezúttal mi játszunk hazai pályán, ráadásul egygólos előnyről várhatjuk a visszavágót. A Szegednek nincs vesztenivalója, nem lesz rajta nagy nyomás, valószínűleg az első perctől kezdve nekünk esnek majd a játékosaik. Csak arra kell figyelnünk, hogy a saját játékunkat játsszuk, és ne hagyjuk magunkat kizökkenteni – nyilatkozta a veszprémi klub honlapjának a Hamburggal 2013-ban Bajnokok Ligáját nyert 32 éves svéd beálló.

A szegedieket az elmúlt három, Veszprém elleni vereség miatt fűti a revansvágy, és Nilssonnak igaza lehet abban, hogy különösebb teher nélkül játszhat Juan Carlos Pastor csapata a hazai vereség után. Hiszen minden, a forma, az első meccs végeredménye és a hazai pálya is a Veszprém mellett szól. A legutóbbi négy alkalommal a bajnoki döntőt idegenben kezdő csapat nyerte a párharcot, az első mérkőzés után idén sem lenne meglepetés, ha folytatódna a sorminta. Mikler Roland, a szege­diek kapusa nem temetné előre az övéit. – Ne felejtsük el, hogy van még hatvan percünk a párharcból! Az a gond, hogy rendszeresen megvannak a jó periódusaink a meccseinken, de ezeket az elhibázott ziccerekkel mindig lehúzzuk. Nem szabad ennyit hibáznunk, ha bajnokok akarunk lenni – mondta a Veszprém színei­ben négyszeres aranyérmes, a jelenlegi csapatával eddig egyszer megkoronázott kapus. 

A bajnoki döntő visszavágója egyben a Veszprém főpróbája a jövő heti BL Final Four előtt. Szűk egy hete lesz arra, hogy egy héten belül újra csúcsformába lendüljön. Nyilván nem kudarcélménnyel szeretne hangolni a a kölni csúcseseményre.

Borítókép: Bánhidi Bence pályára lépésén aligha csodálkozna bárki is (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.