Nagy László: „A Kielce és a Barcelona előttünk jár, de …”

A Telekom Veszprém a Vive Kielce ellen játssza első mérkőzését a férfikézilabda Bajnokok Ligája Final Fourban. Nagy László, a klub sportigazgatója szerint felesleges lett volna álomsorsolásról ábrándozni, hiszen mindhárom lehetséges ellenfél, a Barcelona, a Kiel és a végül a Veszprém mellé rendelt Kielce is komoly játékerőt képvisel. A lengyel csapat elleni meccset nem ruházza fel speciális érzelmi töltettel a korábbi világklasszis, pedig 2019-ben a Kielce ellen játszotta az utolsó győztes mérkőzését.

MAgyar Nemzet
2022. 05. 24. 17:06
Nagy László (balra) tavaly nem akart súlyt helyezni az új edző, Momir Ilics vállára Fotó: Penovácz Károly Forrás: Veszprém Megyei Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dán Aalborg elleni győztes párharc után már célzott arra, hogy nem a Telekom Veszprém az idei Final Four esélyese. Léteznek olyan csapatok, amelyek játéktudásban a magyar rekordbajnok előtt állnak, de a kölni négyes döntő éppenséggel az a műfaj, amiben bármi megtörténhet. A Final Four történetében számos meglepetés történt, 2014-ben a Flensburg, 2017-ben és 2019-ben a Vardar Szkopje, 2018-ban a Montpellier vagy 2016-ban a Kielce befutójára kevesen gondoltak volna annak idején, mégis az esélytelenebb csapatok hódították el a BL-trófeát.

Idén a Telekom Veszprém kellemes meglepetésre eljutott a június 18–19-én esedékes kölni négyes döntőbe. Ilyen megközelítésben nem volt különösebb jelentősége, hogy a tízszeres aranyérmes Barcelona, a négyszeres győztes Kiel és az egyszeres BL-győztes Kielce közül melyik csapatot sorsolják a Veszprém mellé. Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója sem vázolt fel magában különböző forgatókönyveket.  Nüansznyi különbségek vannak a csapatok között, és a sorsolás nem kívánságműsor, ezért sem játszottam el a gondolattal, hogy melyik csapat lenne számunkra ideális ellenfél. Az Aalborg elleni párharc után azt mondtam, hogy nem a Veszprém az első és a második számú esélyese az idei Final Fournak. A Barcelona és a Kielce egyelőre előttünk jár, de a Final Fourban bármi megtörténhet – mondta a Magyar Nemzetnek a sportvezető.

Nagy László 2019-ben a kölni Final Four után fejezte be a sportolói pályafutását. Három éve szerepelt a Kielce elleni győztes mérkőzésen, és jól ismeri a lengyelek edzőjét, a korábbi magyar szövetségi kapitányt, Talant Dujsebajevet. – Nincsenek bennem speciális érzések a 2019-es meccsel kapcsolatban, egyébként sem szeretem összehasonlítani a mérkőzéseket. Minden találkozó más. Dujsebajevvel mindig váltunk egy-két szót a közös mérkőzéseink előtt, ez minden bizonnyal idén is így lesz Kölnben – mondta a Telekom Veszprém sportigazgatója.  

Borítókép: Nagy László (balra) tudja, Kölnben bármi előfordulhat (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.