Djokovics rossz híreket kapott, csatlakozott Nadalhoz és Federerhez

Novak Djokovics minden bizonnyal kihagyja az amerikai keménypályás szezont, viszont ott lesz Roger Federer és Rafael Nadal csapattársaként a Laver-kupán.

2022. 07. 22. 11:22
Novak Djokovics Roger Federer
TENNIS-GBR-WIMBLEDON Fotó: Europress/AFP/ADRIAN DENNIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovicsnak igaza volt, amikor nem pesszimistán nyilatkozott az amerikai részvétele esélyéről. A huszonegyszeres Grand Slam-bajnok ugyan még mindig ereje teljében van, viszont az amerikai keménypályás szezont ki kell hagynia, ha a koronavírus elleni oltás hiányában nem engedik be Kanadába, illetve az Egyesült Államokba.

A szerb teniszező érdekében felszólalt az amerikai teniszikon, John McEnroe, online aláírásgyűjtés zajlott, és a szintén oltatlan, de amerikai állampolgárként a US Openen indulásra jogosult Tennys Sandgren is próbált hatni az illetékesekre, nem változott semmi.

Djokovics automatikusan felkerült a US Open, valamint az azt megelőző két mesterverseny, a montreali és a cincinnati torna rajtlistájára. De a kanadai tornaigazgató, Eugene Lapierre már kijelentette, hogy nem számít a szerb indulására, mivel sem Djokovics oltakozására, sem a kanadai beutazási szabályok enyhítésére nem lát reális esélyt.

A US Open szervezőinek közleménye is világosnak látszik:

A US Open nem írja elő az oltást a játékosok számára, de tiszteletben tartja az amerikai kormány álláspontját az oltatlan nem amerikai állampolgárok beutazásával kapcsolatban.

Novak Djokovicsot így várhatóan legközelebb szeptemberben, a Davis-kupa világdöntőjének csoportkörében láthatjuk teniszpályán, ahol akár Rafael Nadallal is összecsaphatna, hiszen Szerbia Spanyolország ellen kezd. A valenciai négyesben még Kanada és Dél-Korea kapott helyet.

A nemzeti válogatottak versenyén még egyik játékos részvétele sem biztos, sőt Nadalé kifejezetten meglepő lenne. A két klasszis viszont szeptember 23. és 25. között ugyanabban a csapatban küzd majd.

Európa és a világ többi kontinensének válogatottja 2017 óta négyszer csapott össze a Laver-kupán, és eddig valamennyi alkalommal európai siker született.

Az viszont még egyszer sem fordult elő, hogy a tenisz nagy hármasának – Rafael Nadal, Novak Djokovics, Roger Federer – valamennyi tagja egyszerre ütőt ragadott volna az eseményen. Idén, Londonban ez lesz a helyzet.

A Laver-kupa létrejöttében kulcsszereplő Federernek ez lesz a visszatérése több mint egyéves kihagyása után. Nadal, valamint Andy Murray szereplését már korábban bejelentették, pénteken pedig Djokovics részvétele is hivatalossá vált.

Bár jelentőségében a Laver-kupa nyilvánvalóan nem érhet fel a Grand Slam-tornákhoz, ekkora sztárparádét sehol máshol nem láthatnak idén a teniszrajongók.

Borítókép: Djokovics és Federer szeptemberben közös csapatban játszhat (Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.