Egy átaludt szett is belefért Novak Djokovicsnak

A szerb Novak Djokovics ismét bejutott a wimbledoni döntőbe, miután négy játszmában legyőzte a brit Cameron Norrie-t. A huszonegyedik Grand Slam-trófeájáért az a Nick Kyrgios lesz Djokovics ellenfele, akit a szerb még soha nem győzött le.

Magyar Nemzet
2022. 07. 08. 19:08
DJOKOVIC, Novak; NORRIE, Cameron
London, 2022. július 8. A szerb Novak Djokovic a brit Cameron Norrie ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elõdöntõjében 2022. július 8-án. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első szettben a hazai szurkolók elhihették, hogy folytatódhat az álom. A balkezes Cameron Norrie, aki életében először játszhatott Grand Slam-torna második hetében, simán, 6:2-re megnyerte a nyitó játszmát a hússzoros GS-bajnok Novak Djokovics ellen a wimbledoni elődöntőben.

A szerb sokat hibázott, ám a folytatásra összeszedte magát. A második szett közepéig még hárította a bréklabdákat Norrie, utána azonban Djokovics egyre inkább átvette az irányítást.

A britek új hősének innentől kezdve nem volt valódi esélye, hogy meglepetést okozzon, bár hazai pályán természetesen az utolsó pillanatig küzdött.

Djokovics új csúcsot állított fel, harminckettedik alkalommal játszhat Grand Slam-döntőt, erre korábban egyetlen férfi teniszező sem volt képest. Azonban a szerb sokat sejtetően felelt erre az adatra.

A munkát még nem fejeztem be.

Djokovics ellenfele a fináléban az ausztrál Nick Kyrgios lesz, aki Rafael Nadal visszalépésének következtében az első teniszező lett az Open-érában, aki előbb játszik Grand Slam-döntőt, mint elődöntőt.

Noha újonc ezen a szinten az ausztrál, semmiképpen sem esélytelen a huszonegyedik GS-trófeájára hajtó Djokovics ellen.

Kyrgios és Djokovics eddig kétszer játszott egymás ellen, s mind a két találkozót két játszmában az ausztrál teniszező nyerte.

Wimbledon, férfi elődöntő

Djokovics (szerb, 1.)–Norrie (brit, 9.) 2:6, 6:3, 6:2, 6:4

Borítókép: Cameron Norrie csak egy játszmán át nőtt Novak Djokovics fölé (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.