Nagy magyar siker! Udvardy Luca döntős Wimbledonban

A tizenhat éves Udvardy Luca a juniortorna elődöntőjében a másfél évvel idősebb Linda Klimovicovát győzte le.

2022. 07. 08. 17:15
Udvardy Luca
Udvardy Luca tenisz Wimbledon Fotó: ITF/Daniel Kopatsch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A wimbledoni felnőttversenyek már az első héten véget értek a magyar teniszezők számára. A legjobb szereplés Udvardy Panna nevéhez fűződött, aki először legyőzte a tavalyi Roland Garros-elődöntős Tamara Zidanseket, majd meccslabdája volt a WTA-mezőny egyik legstabilabb játékosa, Elise Mertens ellen.

Lehet, hogy a belga is döntőt vívhat idén Wimbledonban, a kínai Csang Suaj oldalán női párosban jutott a legjobb négy közé.

Az viszont már biztos, hogy az Udvardy családnak van finalistája a tenisz szentélyében!

Panna húga, a tizenhat éves Udvardy Luca hetedik kiemeltje a lány egyes főtáblának. A magyar teniszező azonban tovább is jutott annál, mint a kiemelés sejtette volna: bár a brit Daniela Piani, majd saját amerikai párostársa, Alexis Blokhina ellen is csak három szettben jutott tovább, a tizedik kiemelt Annabelle Xu és a papíron esélyesebb, harmadikként rangsorolt Nikola Bartunková ellen már nem veszített játszmát.

Már utóbbi, meglepetést jelentő eredmény előtt felhívta magára a juniorteniszt felügyelő Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) figyelmét, amely hivatalos honlapján foglalkozott a magyar lánnyal.

Panna mindig segít nekem, a meccseim előtt és után is mindig beszélünk. Korábban még sosem játszottam füvön, és Panna elmondta nekem, mennyire fontos a nyesés ezen a borításon. Mindig hasznos tanácsokat ad, igazi példakép számomra – hangsúlyozta nővére mentori szerepét Udvardy Luca.

A tehetséges magyar lány a pénteki elődöntőben Bartunková után ismét cseh ellenféllel, a 16. kiemelt Linda Klimovicovával mérkőzött. Az első szettet 6:3-ra nyerte meg Udvardy, a másodikat ugyanilyen arányban elveszítette.

A harmadik szettben azonban semmi esélyt nem adott a cseh lánynak, 6:0-s döntő játszmával Udvardy Luca jutott a wimbledoni döntőbe!

A magyar lány ellenfele a fináléban az első helyen kiemelt amerikai Liv Hovde lesz.

Wimbledon, lány egyes, elődöntő

Udvardy Luca (magyar, 7.)–Klimovicová (cseh, 16.) 6:3, 3:6, 6:0
Hovde (amerikai, 1.)–Mboko (kanadai, 5.) 6:4, 6:3

Borítókép: Udvardy Luca (Fotó: ITF/Daniel Kopatsch)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.