Lewis Hamilton értetlenül áll a történtek előtt

Lewis Hamilton nem érti, honnan lett hirtelen ennyire gyors a Mercedes, amelynek köszönhetően a csapattársa, George Russell megnyerte a szombati időmérőt a Hungaroringen. A hétszeres világbajnok szerint a fiatal pilóta első futamgyőzelmét is megszerezheti a Formula–1-es Magyar Nagydíjon.

Magyar Nemzet
2022. 07. 31. 12:11
Hungaroring F1 Hamilton Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kijelenthető, hogy a mezőnyben senki sem tudja, milyen tempóra számíthat a Mercedestől a Magyar Nagydíjon, hiszen George Russell időmérős sikere hatalmas meglepetést okozott. gratulált a csapattársának, majd elárulta, valójában a német alakulatnál sem értik, minek köszönhetően ugrottak ennyit előre. A pénteki második szabadedzést csak a nyolcadik, illetve a tizenegyedik helyen zárták a csapat pilótái.

– Fantasztikus érzés megszerezni az első pole pozíciód. Ez a csapatnak is remek eredmény, de mi sem tudjuk, hogyan lettünk hirtelen ennyire gyorsak. Ez természetesen pozitív dolog, de a semmiből jött – vallotta be a hétszeres világbajnok. – Mindent megteszek a futamon, hogy támogassam őt, ilyen helyzetben, ezen a pályán képes lehet nyerni. Én pedig megpróbálok felzárkózni.

 

Míg Russellt az első rajtkocka illeti meg a 15 órakor kezdődő Magyar Nagydíjon, addig Hamilton csak a hetedik helyről várhatja a lámpák kialvását. A tapasztaltabb britnek az időmérőn a DRS-ével akadtak problémái, egyébként szerinte akár a rajtrács első sorát is „kibérelhette” volna magának a Mercedes.

– Frusztráló, hogy a sok szenvedés után, amin keresztülmentünk, végre esélyünk van az első helyekért harcolni, de közben mégsem vagyunk képesek erre. Persze adódnak még a jövőben ilyen lehetőségeink.

Előre a vb-címért?

Russell az időmérő megnyerése után óvatosan nyilatkozott, nem merte kijelenteni, hogy a Mercedest ezentúl egy lapon lehetne említeni a Red Bull-lal és a Ferrarival. Ezek után Toto Wolffot is megkérdezték pilótái esélyeiről a világbajnoki címre. A csapatfőnök szerint távolinak tűnik a korona, ugyanakkor nem lehetetlen a megszerzése.

– Nehéz erről beszélni, mert ahogy mindenki, mi is hatalmas lemaradásban vagyunk Max Verstappenhez képest a pontversenyben. De mindenki láthatja, hogy milyen gyorsan változik minden, ők most kiestek a győzelemért folyó csatából.

Soha nem adjuk fel. Folyamatosan kétségeink vannak, a depresszió és a mámor között ingázik a hangulatunk – emiatt ilyen nehéz ez a sportág és egyúttal izgalmas is. Nem zárnék ki semmit, ha nyerni tudunk a futamon.

Wolff úgy látja, utóbbira, tehát a futamgyőzelemre minden esélyük megvan.

– Szerintem nyerhetünk, bár nem voltunk versenyben a győzelmekért ebben az idényben. Tudjuk, hogy mennyire gyors a Ferrari, Charles Leclerc előnyben volt az utolsó futamon is. Max ezúttal kicsit hátrébb került, ami teljes képet nézve nekünk nem rossz. Szóval úgy hiszem, hogy George és Lewis is nagyon motivált lesz a futamon – vélekedett az osztrák csapatvezető.

Borítókép: Lewis Hamilton a Hungaroringen (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.