Svéd pénztárcával barátiak az árak a Hungaroringen

Végre felbőgtek a motorok, pénteken a szabadedzésekkel kezdetét vette a 37. Formula–1-es versenyhétvége a Hungaroringen. Eddig a pályán és azon kívül is a Ferrari az úr, a tréningeket testvériesen elosztva az olaszok pilótái nyerték, a standoknál pedig az istálló logójával ellátott portékák a legnépszerűbbek.

2022. 07. 30. 8:20
Magyar Nagydíj
Mogyoród, 2022. július 29. Nézõk a Forma-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 29-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versenypályán sem örömteli, ha egy összetört autó parkol a bukótérben, sajnos ezúttal a Hungaroring felé tartva is hasonló látvány fogadta az arra járókat. Az M3-as autópálya leállósávjában Red Bull-szerelésbe öltözött – és szerencsére sértetlen – fiatalok búslakodtak romos autójuk mellett. Ettől eltekintve problémamentes volt a kijutás a pályára, péntek délelőtt a forgalmi dugóktól sem kellett tartani. 

Pedig már az első versenynapra is rengeteg szurkoló érkezett meg Mogyoródra. A jegypénztárnál egész nap tolongtak a vásárlók, és ugyan pénteken akadt még néhány belépő, délután négykor szombatra csak egy eladó helyről számoltak be, vasárnapra pedig már hónapokkal ezelőtt elkapkodták a jegyeket.

Ahogy a pályán, úgy azon kívül is a Ferrari és a Red Bull uralkodik, hiába a borsos árcédulák, az ő portékáik a legkelendőbbek. A két istálló logójával ellátott baseballsapkák ára 10–16 ezer forint, de a mercedeses fejfedőkért akár 28 ezret is elkérnek, a pólók ára 16–32 ezer forint között mozog. A standok mellett hosszú sorok várakoztak taxira, az ételárusok viszont kevésbé tűntek népszerűnek, és magyar szót nemigen lehetett hallani. Talán nem véletlenül, hiszen fél liter ásványvíz ára 800 forint, a csapolt söré 1300, a hasábburgonyáé 1500, a röviditaloké minimum 2000, egy hot dogé pedig 2000–2500. Svéd pénztárcával nézve ezek igazán kedvező árak – árulta el egy skandináv pár, és egy, a Hungaroringre első alkalommal kilátogató család is nagyjából azt kapta, amire számított.

Egyelőre nincs hosszabbítás

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a közmédiának pénteken elmondta, a pályának 2027-ig van szerződése a jogtulajdonossal, de már péntek reggel is zajlottak a tárgyalások a kontraktus 2032-ig való meghosszabbításáról.

– Különleges helyzetben van a Magyar Nagydíj, mert kevés olyan pálya van a világon, amely hosszú távú szerződéssel rendelkezik, és van is szándék meghosszabbítani azt. Nagy az érdeklődés a Forma–1 körül a fiatalok körében is, a jogtulajdonosok magabiztosak, de az is biztos, hogy a szerződésbe ezúttal bekerülnek olyan pontok, amiben vállalnunk kell a pálya átépítését – utalt Gyulay a mogyoródi ring régóta esedékes felújítására.

Kiemelte, a futam 2027-ig nincs veszélyben, de ha az infrastruktúra korszerűsítésére nem kerül sor, akkor egy esetleges meglévő szerződés ellenére sem fogják tudni megtartani a Forma–1-es versenyt.

– Remélem, az ország helyzete ellenére záros határidőn belül vállalni tudjuk az infrastruktúra megújítását. Amennyiben megkapjuk a szükséges garanciákat, ősszel aláírásra kerülhet az új szerződés – fogalmazott az elnök, aki bízik abban, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idei futam sem szokványos, hanem izgalmas és változatos lesz. (MTI)

 

További program:

Szombat: 
11.00: Formula–3, sprint
13.00: Formula–1, 3. szabadedzés
14.40: W Series, verseny
16.00: Formula–1, időmérő edzés
18.00: Formula–2, sprint

Vasárnap:
10.05: Formula–3, verseny
11.35: Formula–2, verseny
13.00: Formula–1, versenyzői parádé
15.00: Formula–1, Magyar Nagydíj
 

 

Borítókép: Nézők a Magyar Nagydíj második szabadedzésén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.