Csercseszov öniróniával oldotta a feszültséget

Sérültek nehezítik a magyar bajnok felkészülését, az ír Shamrock Rovers elleni Európa-liga playoff-párharc első mérkőzésén Rasmus Thelandder, Sammy Mmaee és Christopher Zachariassen sem lesz bevethető. Ezzel együtt a Ferencváros célja a győzelem, ezt hangsúlyozta Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője a holnapi kupameccs előtt.

Magyar Nemzet
2022. 08. 17. 15:13
Csercseszov
Budapest 20220817 Labdarúgás FTC edzés Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új oldalát mutatta meg a nyilvánosságnak Sztanyiszlav habár a kinevezésekor már felcsillantotta a szórakoztató énjét az önmagát demokratikus diktátornak nevező szakember. A csütörtök esti, a Shamrock Rovers elleni Európa-liga playoff-párharc első mérkőzése előtt rendezett hivatalos sajtótájékoztatón az eddigi német helyett váratlanul angolra váltó edző tudott nevetni önmagán: az angol szókincse szűkösségén derült az oszét származású edző, a sajtótájékoztató egy pontján elmosolyodott, kijelentette, hogy valahol a jó és a tökéletes között van az ő angolnyelv-tudása. 

Az újságírók vették a lapot, mindenki jóindulatú mosollyal nyugtázta, hogy Csercseszovnak immár jobb a hangulata, a Mol Fehérvár elleni 4-0-s győzelem után egy újabb sikerre vágyik. Az ír Shamrock Rovers ellen az orosz mester újra a győzelem reményében küldi a pályára a tanítványait. Nem számíthat a Vidi ellen megsérült védőre, Rasmus Thelanderre, a másik belső védő, Sammy Mmaee és a szezonban eddig hét tétmérkőzésen három gólt szerző Christopher Zachariassen sem lesz holnap bevethető. Csercseszov ennek ellenére győzelmet és magabiztos, kiegyensúlyozott játékot remél az ír bajnok ellen.

– Eddig kissé ingadozó a teljesítményünk, akár egy-egy mérkőzésen belül is, ezért különösen fontos lenne, hogy ezúttal kilencven percen át ugyanazt a színvonalat képviseljük. Ez nem lesz könnyű, tekintve, hogy viszonylag korán, este fél hétkor kezdődik a találkozó, s így nagy forróság lesz

 – fogalmazta meg az elvárásait az FTC edzője. Arra viszont nem adott egyértelmű választ, hogyan tervezi felépíteni a kétfelvonásos párharcot. Szakmai szempontból kielégítően magyarázta meg, hogy miért tekint el ettől. A közelmúlt eredményei őt igazolták. – A Slovan Bratislava ellen hazai vereség után idegenben sikerült kivívni a továbbjutást, majd a Qarabag ellen az idegenbeli döntetlent követően itthon maradtunk alul. Nincsen biztos recept a továbbjutásra, de hazai pályán mindenképpen nyernünk kell – mondta Csercseszov, majd rátért az írekre.

– Vannak jó játékosaik, akik elsősorban fizikálisan erősek és atletikusak, emellett jól működnek csapatként. A kemény, brit stílust képviselik, ennek megfelelően gyakran próbálkoznak hosszú indításokkal. Figyelnünk kell arra, hogy nemcsak mentálisan, de fizikálisan is a leginkább megfelelő formában levő játékosokat szerepeltessük. Ez a sorozatterhelés miatt kiemelten fontos

 – nyilatkozta a Fradi edzője.

Pászka Loránd meghatottan beszélt arról, hogy fél éve még az NB II-ben futballozott, csütörtökön pedig már az Európa-liga csoportköréért játszhat a Ferencvárossal. A székely származású védő megpróbálja kiélvezni a Fradinál töltött valamennyi pillanatot. Pászka kitért arra is, hogy a Qarabag elleni fájdalmas BL-búcsú után gyógyír volt a sebekre a Vidi elleni 4-0-s győzelem. Arra a kérdésre pedig, hogy fog-e zsinórban másodszor is jobbhátvédet játszani, a ballábas futballista így válaszolt: – Ha a mellettem ülő úriember úgy dönt, akkor természetesen igen, megtiszteltetés ebben a csapatban játszani, bármelyik poszton jut nekem hely, mindent megteszek a Ferencvárosért – mondta a védő.

A Ferencváros–Shamrock Rovers Európa-liga playoff-párharc első mérkőzését csütörtökön 18:30-kor játsszák. Az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót.

Borítókép: Csercseszov kiegyensúlyozott játékot vár a Fraditól (Forás: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.