A Barcelona mostanában nem nyerni jár Magyarországra

A címvédő Barcelona ellen kezd a férfikézilabda Bajnokok Ligájában az NB I aranyérmese, a Pick Szeged. Juan Carlos Pastor csapata a legutóbbi két alkalommal 31-28-ra legyőzte a katalán alakulatot. Ma jöhet a folytatás.

Szilágyi
2022. 09. 14. 12:15
null
20220810 Szeged A Pick Szeged közönségszórakoztató győzelemmel avatta fel új mezét Pick Szeged - Balatonfüred férfi kézilabda mérkőzés, edzőmeccs Képen: Juan Carlos Pastor vezetőedző Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország Fotó: Török János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juan Carlos Pastor egyedi karakter, és a kisujjában van a szakma. Hiába élt meg drámai mélységeket, Szegeden mindig kitartottak mellette, és a hűség eredményekben is megmutatkozott: a Pick története során idén először megvédte a címét az NB I-ben, és már nem elégszik meg a hazai sikerekkel, a nemzetközi porondon is szeretne nagyot alkotni. A Misterként ismert spanyol szakember nem tudott kibújni a bőréből, a Bajnokok Ligája-sorsolás miatt dohogott egy sort a címvédő Barcelona elleni mai rajt (tv: Sport 1, 18:45) előtt. 

 

Mi kerültünk az erősebb csoportba, nem a Veszprém. Ráadásul a címvédő Barcelonával otthon kezdünk. Egyelőre nem kell azon gondolkodnunk, hányadik helyen fejezzük be a csoportkört. A legjobb teljesítményt a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben kell majd nyújtanunk

 – nyilatkozta a spanyol edző. Nehéz vele vitatkozni: csapata összekerült az előző szezon két döntősével, a Barcával és a lengyel Kiel­cével, ez valóban nem főnyeremény. De a szlovén Celje és korábbi csapata, az Elverum is verhető, a Nantes-tól sem szabad megijedni, az Aalborg ezerarcú, de az előző szezonban épp a hazai rivális, a Pastor szerint szerencsésebb sorsolású Veszprém búcsúztatta a dánokat a Final Fourért játszott playoff-meccsen.

A mai rangadó a közelmúlt eredményei alapján minimum háromesélyes: a legutóbbi két alkalommal a Szeged nyert hazai pályán 31-28-ra. 

A másik magyar BL-résztvevő, a Telekom Veszprém kerete – a szegedivel ellentétben – átalakulóban van. Szegedre csak a válogatott átlövő, Szita Zoltán érkezett, a bajnoki ezüstérmes szerződést bontott Lékai Mátéval, elengedett két kiegészítő embert, és megkaparintott egy fehérorosz, szerb, izlandi, egyiptomi négyest. Ember legyen a talpán, aki megjósolja, hogy mire lesz képes a Veszprém a BL-ben. A sérült és idén már nem bevethető Máthé Dominik új csapata, a Paris SG elleni holnapi rajt (tv: 18:45, Sport 1) irányadó lehet a jövőre nézve. A franciák mellett csak a német aranyérmes, a Bajnokok Ligájába visszailleszkedő háromszoros – 2002-ben éppen a Veszprém ellen – győztes Magdeburg emelkedik ki, de a többiekre, főleg a Portóra is oda kell figyelni. 

A korábbi edző, Xavi Sabate és a leendő veszprémi játékos, az egykori válogatott kapus, Fazekas Nándor Gergő fia miatt pikáns lesz a Wisla Plock elleni párharc. Csík Zoltán, a klub vezérigazgatója kijelentette: a Veszprém 

célja az új szezonban is a négyes döntőbe jutás, „ha pedig ez sikerül, akkor el kell érnünk egy olyan eredményt, ami már kijár nekünk”. 

Mindkét „selejtezős” csoport első hat helyezettje továbbjut: az első és a második közvetlenül a negyeddöntőbe, a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik pedig a rájátszás első fordulójába. Ez utóbbira jövő tavasszal, a januári világbajnokság után kerül sor. 
Juan Carlos Pastor szegedi csapata és a Veszprém is a csoportkörben alapozhatja meg a kedvező párosítását az egyenes kieséses szakaszra.

Borítókép: Juan Carlos Pastornak eddig még nem sikerült a nemzetközi áttörés a Szegeddel (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.