Magyarok a magyarok ellen – főszerepben: Máthé Dominik és Fazekas Gergő

Kisorsolták a férfi- és a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztását. A Pick Szeged az előző szezon két döntősével, a Barcelonával és a Kielcével került egy csoportba, a Veszprém sorsolása könnyebbnek tűnik. A nőknél a Győrre mosolygott a szerencse, és nem a Ferencvárosra; a magyar bajnokság ezüstérmese a BL-győztes Vipers mellett a Krim Ljubljanával, a Bresttel és a nyáron jól igazolt CSM Bucurestivel játszik majd a csoportban.

Magyar Nemzet
2022. 07. 01. 12:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elkészítette a Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényének csoportbeosztását. A férfiaknál a bajnok Pick Szeged egy csoportba került az előző szezon két döntősével, a Barcelonával és a Kielcével. A többi ellenfél is minőségi játékerőt képvisel: az előző Final Four bronzérmese, a THV Kiel, a 2021-es döntős Aalborg, korábbi csapata, a norvég Elverum és a mindig szeszélyes francia Nantes együttesét is komolyan kell venni. A szlovén Celje ellen kötelező a győzelem.

A magyar bajnokság ezüstérmese, a Telekom Veszprém csoportjában a francia Paris SG, a válogatott átlövő, Máthé Dominik jelenlegi klubja, és a német bajnok Magdeburg emelkedik ki a többiek közül. A Portóval tavaly is összekerült Momir Ilics csapata, az idegenbeli meggyőző siker után hazai pályán be kellett érnie egy döntetlennel. Pikáns csata lesz a lesz a lengyel Wisla Plock elleni összecsapás: a Plock edzője a korábban Veszprémben és a válogatottnál dolgozó Xavi Sabaté, a klub játékosa, Fazekas Gergő, akit épp a Veszprém adott kölcsön a lengyel csapatnak. A Dinamo Bucuresti és a dán GOG nem lehet akadály, ahogy a papírforma alapján a horvát PPD Zagreb sem.

A nőknél a bajnok, az előző BL-szezon ezüstérmese, a Győri Audi ETO beosztása sokkal kedvezőbbnek tűnik, mint a Ferencvárosé. Ambros Martín csapata az Esbjerg és a Metz együttesén kívül szerényebb játékerőt képviselő együttesekkel került egy csoportba. A korábbi győri Korsós Dorinával felálló román Rapid Bucuresti, a montenegrói Buducsnoszt, a török Kastamonu, a horvát Zagreb legyőzése nem lehet gond. A BL-újonc norvég Storhamar sötét ló, az előző szezon győztese, a Vipers mögött ezüstérmes alakulat veszélyes lehet.

A Ferencvárosra nem mosolygott rá a szerencse: a norvég bajnok, az előző két BL-kiírás győztese, a Vipers mellett a dán bajnok Odense, a francia Brest és a korábbi győriekkel, Crina Pinteával és Laura Glauserrel megerősített CSM Bucuresti kemény ellenfélnek tűnik. Nem beszélve a Krim Ljubljanáról, amely éppen a Fradit búcsúztatta az előző szezon nyolcaddöntőjében. Szikora Melinda, a korábban a Fradiban védő kapus csapata, a Bietigheim sem könnyű feladat, a cseh Banik Most legyőzése viszont kötelező feladat a fővárosi zöld-fehéreknek. 

Borítókép: A Győrnek és a Veszprémnek kedvezett a szerencse (Fotó: Eurohandball.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.