Kondás Elemér előbb jutott vissza az NB I-be, mint a DVTK

A Vasas nem várt sokat azzal, hogy megnevezze a hét forduló után menesztett Kuttor Attila utódját. A fővárosi csapat új vezetőedzője Kondás Elemér lett.

Magyar Nemzet
2022. 09. 06. 13:01
Kondás Elemér
20210527 Miskolc fotó: Kozma István KI DVTK sajtótájékoztatóján bemutatkozik Kondás Elemér, borsodi szakember, a DVTK új vezetőedzője. KÉPEN: Kondás Elemér DVTK vezetőedzője Fotó: Észak-Magyarország/Kozma István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár meccset nem rendeznek, mégis rendkívül eseménydús a kedd a labdarúgó NB I-ben. Mezőkövesdről a vezetőedző, Supka Attila, Paksról a korábbi gólkirály, Böde Dániel távozott, a Vasas pedig néhány órával Kuttor Attila távozásának bejelentése után az új vezetőedzőt is megnevezte: a folytatásban Kondás Elemér irányítja a piros-kékeket.

Kondás a tavalyi idényben sokáig az akkor még NB II-es Vasas riválisa volt, hiszen a DVTK-val igyekezett kiharcolni a feljutást. A bajnoki hajrá előtt azonban emlékezetes módon távoznia kellett. A Diósgyőr az új edzővel, a váltás előtt szintén feljutásra esélyes Szegedtől elcsábított Dragan Vukmirral végül a másodosztályban maradt, s a szerb szakembert azóta már menesztette is a miskolci klub, amely hét forduló után a hatodik helyen áll az NB II idei kiírásában.

Kondás Elemér viszont most visszatér az NB I-be. Az ötvennyolc éves szakvezető legnagyobb sikereit a DVSC kispadján érte el, amellyel az előző évtized elején két bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert. Más klubot viszont eddig nem irányított élvonalbeli bajnokin vezetőedzőként.

Ez vasárnap megváltozik: Kondás a nyolcadik forduló zárómeccsén, vasárnap a még nagyobb gödörben lévő Újpest elleni kiesési rangadón mutatkozik be a Vasas kispadján.

Borítókép: Kondás Elemér lett a Vasas vezetőedzője (Fotó: Észak-Magyarország/Kozma István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.