Akár két évre is elmeszelhették volna Ricardo Monizt

A Magyar Labdarúgó-szövetség szükségesnek érezte, hogy közleményben részletesen megindokolja Ricardo Moniz egy hónapos eltiltását. Zalaegerszegen most már a következő meccsekre koncentrálnának.

Magyar Nemzet
2022. 10. 26. 19:09
Ricardo Moniz ZTE
Ricardo Moniz Zalaegerszeg Gergényi Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ricardo Monizt egy hónapra tiltotta el az MLSZ, miután a Zalaegerszeg vezetőedzője piros lapot kapott a hét végi, Honvéd elleni NB I-es mérkőzésen, ezt követően pedig lehívta a pályáról játékosait. A gyakorlatban a büntetés azt jelenti, hogy Moniz ebben a naptári évben már nem ülhet le a kispadra.

A holland szakember az kifogásolta, hogy a játékvezető, Bognár Tamás nem lépett fel a vendégszurkolók rasszista megnyilvánulásaival szemben.

Az eltiltás és annak mértéke megosztotta a szurkolókat, ám az MLSZ szerdán közleményben jelezte, hogy a fegyelmi bizottság a lehető legenyhébb büntetést alkalmazta Monizzal szemben.

A piros lapot Moniz azért kapta, mert engedély nélkül belépett a pályára, az egy hónapos eltiltást pedig azért, mert súlyos fegyelmi vétséget követett el azzal, hogy lehívta játékosait a pályáról. Ezért a tettért a Fegyelmi Szabályzat alapján egy hónaptól két évig terjedő eltiltás szabható ki.

Az MLSZ a büntetés részletes taglalása mellett a közleményben támogatásáról biztosította azokat a játékosokat, sportszakembereket és szurkolókat, akiket származása, bőrszíne vagy vallási hovatartozása miatt ér sérelem. A lelátói rasszista viselkedés megelőzésében viszont a szövetség a klubok segítségét kéri.

A ZTE jóval rövidebb reakciót tett közzé honlapján, s a rövid reakció mögé a klub megjegyezte, hogy a továbbiakban nem reagál a témával kapcsolatos kérdésekre.

– Sajnáljuk, hogy a soron következő négy mérkőzésen Ricardo Moniz nem ülhet a kispadon. A játékosok és a klub munkatársai is a vezetőedző mellett állnak és hiszünk abban, hogy megerősödve fogunk kijönni ebből a helyzetből. Továbbra is ki fogunk állni azon elvünk mellett, hogy a rasszizmusnak nincs helye a futballpályán – fogalmazott a sportigazgató, Dragóner Attila.

Úgy tűnik tehát, hogy a ZTE belenyugodott a döntésbe. Ricardo Moniz ugyanakkor még lehet, hogy harcol az igazáért. Ideje lesz rá.

Borítókép: Ricardo Moniz (balra) az MLSZ szerint enyhe büntetést kapott (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.