Csercseszov visszatérőkre is számíthat a Monaco ellen

A Ferencváros csütörtökön a továbbjutás kiharcolásáért lép pályára a Monaco ellen az Európa-ligában. A találkozót megelőző szerdai sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov elárulta, hogy több védője is újra bevetésre kész.

2022. 10. 26. 13:24
Sztanyiszlav Csercseszov Ferencváros Europa League
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros csütörtökön a Monacót fogadja a labdarúgó Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában. A magyar bajnok a pontszerzéssel bebiztosítaná, hogy tavasszal is a második számú európai kupában szerepelhet, a másik mérkőzés alakulásától függően pedig akár a csoportelsőséget is bebiztosíthatja a Fradi az utolsó meccse előtt.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője azonban egyelőre nem az ötödik forduló utáni lehetséges pontállással foglalkozik.

– Mindkét csapat számára fontos meccs lesz, hiszen szoros a csoport állása. Nem akarok előre a pontokról beszélni, a lényeg, hogy jó teljesítményt nyújtsunk a pályán.

Ezzel a hét végén nem volt probléma, a Ferencváros NB I-es idény talán legszínvonalasabb mérkőzésén nyert 4-2-re a Puskás Akadémia otthonában, ezzel megerősítette vezető helyét a hazai bajnokságban.

– Jó meccset akartunk játszani, hiszen a Puskás komoly riválisunk itthon. Ez sikerült, viszont a jó eredményhez a Monaco ellen is legalább olyan jól kell játszanunk, mint szombaton, talán még jobban – hangsúlyozta az orosz szakember.

A második körben, a monacói összecsapáson 1-0-ra nyert a Ferencváros Vécsei Bálint góljával, a hercegségbeli klub pedig az előző fordulóban 4-0-s pofonba szaladt bele a Trabzonspor vendégeként, a másik két meccsét viszont megnyerte a Monaco a csoportban.

– Talán az eredmények nem ezt mutatják, de stabil csapat ellen készülünk, amely évről évre komoly szerepet játszik a nemzetközi porondon. A Trabzon ellen sem teljesítettek rosszul az első harminc percben, aztán kaptak egy balszerencsés öngólt, ami a vereségükhöz vezetett – figyelmeztetett Csercseszov, akinek a védelem összeállításával lehetnek gondjai a Monaco elleni találkozó előtt. Mats Knoester eltiltását tölti, míg Eldar Civic sérült.

– A legutóbbi meccseken csak négy védő állt rendelkezésre, többen sérüléssel bajlódtak. Az elmúlt két napban Kovacevic újra a csapattal tudott edzeni, Botka is visszatérhet, meg fogjuk találni a megfelelő játékosokat a mérkőzésre – foglalta össze a helyzetet a Ferencváros vezetőedzője.

A védelem tagja lehet a Monaco ellen az amerikai Henry Wingo is, aki szintén részt vett a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

– Nehéz meccs lesz, ahogy az első, monacói találkozó is az volt, mindkét csapat számára nagy a tét. Az ellenfelet minőségi játékosok alkotják, de jó formában vagyunk, készen állunk a feladatra – mondta bizakodóan Wingo.

Borítókép: Sztanyiszlav nem árulta el, hogy elégedett lenne-e az egy ponttal a Monaco ellen (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.