Beleállt a Puskás Akadémia a Fradi elleni gólpárbajba

Remek mérkőzést játszott a Puskás Akadémia és a Ferencváros a labdarúgó NB I 12. fordulójának rangadóján. Noha a vendég fővárosiak nyertek 4-2-re, de az élvezetes meccs legalább annyira a hazaiak érdeme, hiszen vállalták a nyílt játékot. Győzelmével a Fradi újra a tabella élére állt.

Magyar Nemzet
2022. 10. 22. 20:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a 3. percben vezetést szerzett a Puskás Akadémia. Talán túl korán. Sammy Mmaee rúgta fel feleslegesen a magyar helyett a román válogatottságot választó Marius Corbut, a jogosan megítélt büntetőt a Vidi ellen szépségdíjas gólt szerző Puljic értékesítette (1-0).

Nagyon gyorsan, már a 9. percben egyenlített a Fradi. A szöglet után kifejelt labdát Marquinhos zúdította Tóth Balázs kapujába (1-1). A 30. percben pedig már a Fradi vezetett. Kontratámadás végén Ryan Mmaee ugyancsak nagy gólt rúgott (1-2). 

A Puskás Akadémia nem adta fel, a 33. percben egyenlített. Baluta beadására a sérülésből felépült válogatott balhátvéd, Nagy Zsolt emelkedett magasra, s bravúros mozdulattal fejelt a bal alsóba úgy, hogy visszahajolt a labdáért (2-2).

A Puskás Akadémia is jól focizott, pechjére a Fradi csúcsformában játszott Felcsúton. Traoré még a szünet előtt visszavette a vezetést (2-3).

Szakadt az eső, a szünetben áramszünet volt a Pancho Arénában, de ez nem veszélyeztette a folytatást. A csapatok ott folytatták, ahol abbahagyták, vállalták a nyílt játékot. Ebből a Fradi jött ki jobban, s Traoré az 54. percben kettőre növelte a vendégek előnyét (2-4).

 

Ezután is próbálkoztak a hazaiak, de nem a támadóik játszottak főszerepet. Ha a válogatott kerettagságig már eljutott Tóth Balázs nem véd kitűnően, kiütés lehetett volna a vége. A felcsúti kapus többször is ziccerben hárított, avagy a fradisták nem összpontosítottak már kellően. Igaz, tegyük hozzá, a másik oldalon Dibusz Dénesnek is akadt néhány nagy védése.

Hornyák Zsolt még nem látott ilyen jó meccset az NB I-ben

Nem esett újabb gól, a Ferencváros 4-2-re nyert, s újra a tabella élért állt a labdarúgó NB I-ben. A Puskás Akadémiát is dicséret illeti, hogy vállalta a nyílt játékot, mert így élvezetes meccs kerekedett a rangadóból. Hornyák Zsolt, a hazaiak vezetőedzője nem véletlenül mondta a találkozó után, hogy Magyarországon ilyen jó mérkőzést még nem látott.

Az Iváncsa elleni váratlan vereség után a Ferencváros megrázta magát, reméljük, csütörtökön a Monaco elleni Európa-liga-mérkőzésen is hasonló vagy még jobb formát mutat.

NB I, 12. forduló

Péntek:
Vasas–Kecskemét 1-2 (0-2). Illovszky Rudolf Stadion, 2022 néző, v.: Farkas Á. Gólszerzők: Cipf (47.), illetve Vágó (35.), Zeke (40.)

Szombat:
Zalaegerszeg–Bp. Honvéd 0-2 (0-1), Zalaegerszeg, 2216 néző, v.: Bognár. Gólszerző: Samperio (43., 54.)
Mol Fehérvár–Paks 1-1 (1-0), MOL Aréna Sóstó, 1979 néző, v.: Karakó. Gólszerzők: Bamgboye (44.), illetve Szélpál (93.)
Puskás Akadémia–Ferencváros 2-4 (2-3), Felcsút, Pancho Aréna, 3121 néző, v.: Erdős. Gólszerzők: Puljic (3., 11-esből), Nagy Zs. (33.), illetve Marquinhos (7.), R. Mmaee (29.), Traore (44., 52.)

Hétfő:
Mezőkövesd–Újpest 18.00 (tv: M4 Sport)
Debrecen–Kisvárda 20.15 (tv: M4 Sport).

Borítókép: A kétgólos Adama Traorét ünneplik a társai (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.