Huszti bánata, egyelőre csak egyfélidős csapat a Fehérvár

A fehérváriak csak magukat okolhatják, hogy nem tudták legyőzni a Paksot a labdarúgó NB I 12. fordulójában. A hazaiak az első félidőben jól játszottak, megérdemelten szereztek vezetést, ám a folytatásban csak az eredmény megtartására törekedtek. A Paks rászolgált az egyenlítésre, az 1-1-es döntetlen igazságos eredmény.

Magyar Nemzet
2022. 10. 22. 18:38
null
Fehérvár Paks Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon csalódott vagyok az eredményt illetően, sajnos egy-két ember nem úgy áll hozzá a csapathoz, ahogy kellene. Szeretném azokat az embereket megtalálni, akik élnek-halnak a Vidiért. Azokat fogom játszatni, akik a klubért küzdenek, még akkor is, ha esetleg papíron kevesebb kvalitással rendelkeznek. […] Mindenki tiszta lappal indul nálam, de már tapasztaltam néhány dolgot az elmúlt napokban. Biztos, hogy lesznek változások a csapatban a Paks elleni meccsen – Huszti Szabolcs, a Fehérvár újdonsült vezetőedzője így fakadt ki a Puskás Akadémia ellen szerda este elszenvedett Magyar Kupa-mérkőzés után.

 

Nos, a beígért nagy tisztogatás elmaradt, csupán annyi történt, hogy Makarenko kikerült a meccskeretből, Bumba pedig a kispadra szorult, de később csereként ő is lehetőséget kapott. Így állt fel a Vidi: Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Heister – Fiola, Lednev – Funsho, Houri, Schön – Kodro.

Huszti szigorú nyilatkozata mégis elérte a célját, a Fehérvár az első perctől kezdve nagy iramot diktált. A paksiak felvették a kesztyűt, élvezetes, nyílt volt a mérkőzés. Fiola passzából Funsho Bamgboye a Vidinek szerzett vezetést az első félidő végén, a 45. percben.

A Fehérvár a második félidőre érthetetlenül visszavett a tempóból, átengedte a kezdeményezést a Paksnak. Egészen az utolsó percekig úgy tűnt, beválik a taktika, ám a 92. percben szögletből Szélpál egyenlített. Összességében a Paks rászolgált az egyenlítésre. Nem is kérdés, hogy az 1-1-es döntetlen a fehérváriaknak csalódás.

Huszti: Át kell gondolni a dolgokat

Huszti Szabolcs keserű monológot mondott a mérkőzés után.

– Nagyon nehéz értékelni a mérkőzést, sokat gondolkoztam azon, hogy mit mondjak. Az biztos, hogy ez egy vereséggel felérő döntetlen volt. Annak a csapatnak van szerencséje, amelyik megdolgozik érte. A Vidi nem először kapott gólt az utolsó pillanatban. Hozzáállásban már jobb volt ez a mérkőzés, mint a PAFC elleni kupameccsünk alkalmával, de minőségben ez még mindig kevés, főleg amit a második félidőben mutatott a csapat. Igazából csak túl akartuk élni ezt a 90 percet. Nagyon dühös és csalódott vagyok.

Majd mintha önmagával is viaskodna, a csapat jövőjéről beszélt kételyeit megfogalmazva.

 

Lehet, hogy kicsit túlértékeljük a játékosok képességeit, lehet, hogy nincs olyan minőség a játékosokban, mint azt sokan gondolják. Tizenkét meccs után tizenkét pont az felháborító és elfogadhatatlan.

 

Próbálok minél többet hozzátenni ahhoz, hogy a csapat minél eredményesebb legyen. Teljes mértékben megértem a szurkolók csalódottságát.

 

Sok edző megfordult a Vidinél az utóbbi időben, nem biztos, hogy mindig az edzőkkel van probléma.

 

A vezetőséggel és a sportigazgatóval át kell beszélni, hogy milyen utón halad tovább a klub, hiszen jó adottságokkal, szép stadionnal és kitűnő szurkolókkal rendelkezik a Vidi. Olyan csapatot érdemelne ez a klub, amilyenben én is játszottam.

 

Át kell jól gondolni a jövőt.

 

A Budapest Honvéd elleni meccsre lesz egy teljes hetünk felkészülni, még én is ismerkedem a játékosokkal, azon leszek, hogy kizökkentsem ebből a lejtmenetből a csapatot."

 

Bizony elgondolkodtató nyilatkozat. A problémák feltárását mindenesetre érdemes önértékeléssel kezdeni.

 

Waltner Róbert: Győzelmet érdemeltünk volna

Érdekesség, hogy a másik edző sem volt elégedett...

 

Azt gondolom, hogy ezen a meccsen jóbban játszottunk ellenfelünknél, győzelmet érdemeltünk volna, ennek érdekében pedig mindent meg is tettünk

 

– Waltner Róbert nem kertelt a találkozó után. Aztán megenyhülve így folytatta:

– A Vidi keretében sok jó képességű játékos van, biztos, hogy jobban fognak majd a jövőben szerepelni és előrébb kerülnek a tabellán, éppen ezért értékesnek tartom a megszerzett egy pontot. Azt sajnálom, hogy az egyenlítő gólunkat nem néhány perccel korábban szereztük meg, ha ugyanis még három-négy percig tart a találkozó, akkor szerintem a győzelemért harcolhattunk volna. Voltak helyzeteink, helyenként látványosan játszottunk, több lehetőségünk volt, mint a Vidinek. A játékosaim minden dicséretet megérdemelnek, keményen dolgoztak a srácok és egymást kisegítve, igazi csapatként küzdöttek.

NB I, 12. forduló

Péntek:
Vasas–Kecskemét 1-2 (0-2). Illovszky Rudolf Stadion, 2022 néző, v.: Farkas Á. Gólszerzők: Cipf (47.), illetve Vágó (35.), Zeke (40.)

Szombat:
Zalaegerszeg–Bp. Honvéd 0-2 (0-1), Zalaegerszeg, 2216 néző, v.: Bognár. Gólszerző: Samperio (43., 54.)
Mol Fehérvár–Paks 1-1 (1-0), MOL Aréna Sóstó, 1979 néző, v.: Karakó. Gólszerzők: Bamgboye (44.), illetve Szélpál (93.)
Puskás Akadémia–Ferencváros 18.30 (tv: M4 Sport).

Hétfő:
Mezőkövesd–Újpest 18.00 (tv: M4 Sport)
Debrecen–Kisvárda 20.15 (tv: M4 Sport).

Borítókép: Szélpál Norbert az egyenlítő gólt fejeli (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.