Ádám Martin nem betojós gyerek, de erre ő sem számított

Pályafutása során először lett bajnok Ádám Martin. Az Ulszan Hyundai támadója a mesébe illő hónapokról, létfontosságú góljairól és az ünneplésről is beszélt a Nemzeti Sportnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 10. 21. 10:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap bajnok lett Dél-Koreában az Ulszan Hyundai, és a sikerből alaposan kivette a részét a nyáron szerződtetett is. A magyar élvonal regnáló gólkirálya fontos gólokat szerzett az új klubjában is, és a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogyan telnek a napja a Távol-Keleten. Ő nemcsak az utóbbi hónapokat, hanem az utóbbi másfél évet is meseként éli meg, amelyben Pakson remek csapatban játszhatott, gólkirály lett, majd külföldre szerződhetett.

„Minden úgy alakult, ahogyan reméltem, talán még jobban is. Attól nem féltem, hogy a gólokkal adós maradok, de azt nem gondoltam volna, hogy a beilleszkedés ilyen gyorsan megy, noha nem vagyok betojós gyerek… Az első gólomra szerencsére nem kellett sokat várni, ráadásul jött vele az első gólpassz, és ez sokat segített abban, hogy hamar megtaláljam a helyem a csapatban. Örülök, hogy a jó formámat végig megőriztem, akár kezdőként, akár csereként kaptam bizalmat, éltem vele.”

 

 

Ádám Martin a múlt vasárnap csereként állt a hatvanhetedik percben, adott egy gólpasszt, majd győztes gólt szerzett – erről is szó esett a beszélgetésben.

„Az ellenfél éppen azt megelőzően szerzett vezetést, miközben nekünk legalább egy pontra szükségünk volt az elsőség biztosításához. Szerintem így is, úgy is beálltam volna, utólag persze jól néz ki, hogy miután pályára léptem, megfordítottuk a meccs állását. Egyébként nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget annak, hogy kezdő vagyok vagy csere, mivel háromnaponta követték egymást a meccsek, a szakmai stáb érthetően rotált. A szemem előtt csak az lebegett, hogy hozzá tudjak tenni a csapat játékához. Egyszerű ez: akkor kell bizonyítani, amikor lehetőség nyílik rá.”

 

 

Ezután Ádám Martin beszélt arról is, hogy szerinte mikor lett meg igazán az aranyérem, amelyet a hét végén a családja előtt vehet majd át az utolsó fordulóban, és elmesélte azt is, hogy miként telt az út hazafelé, amikor már biztossá vált a bajnoki cím. A nagy ünneplés garantált, és arra a kérdésre, hogy mit jelent Ulszannak a siker, ezt felelte:

„Nagyon sokat! Tizenhét év azért hosszú idő, sokakon érződött, ki vannak éhezve a sikerre. Ez némi feszültséggel is párosult főleg, amikor a tetemes előnyünk fogyni kezdett. Az Ulszan tavaly az utolsó fordulóban bukta el a bajnoki címet, egyesek attól tartottak, a történelem ismétli önmagát. Ezért is volt mindennél fontosabb, hogy amikor már csak öt pont előnyünk volt a Csonbukkal szemben, legyőzzük. Azokban a napokban mi, légiósok kevésbé voltunk idegesek, mint a hazai játékosok, igyekeztünk nyugtatni őket.”

Elmondott mást is az Ulszanban uralkodó futball-lázról, és megtudjuk azt is, hogy ki visz minden hazai meccsen magyar zászlót a lelátóra. A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Borítókép: Ádám Martint gyakran ünnepelhették a társai (Fotó: Ulszan Hyundai)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.