A négyes csere sem segített a reménytelenül játszó Vasason

A Kecskemét 2-1-re nyert a Vasas vendégeként a labdarúgó NB I 12. fordulójának nyitómérkőzésén. A vendégek az első félidőben lefocizták az angyalföldieket, akik reménytelen csapat benyomását keltették, a szünetben a négyes csere csak átmenetileg segített rajtuk.

Magyar Nemzet
2022. 10. 21. 22:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kecskemét meglepte a Vasast. Az angyalföldiek aligha számítottak arra, hogy az őszi szezon meglepetéscsapata vendégként is letámad. Pedig ez történt, s Kondás Elemér együttese ezzel nem tudott mit kezdeni. A Kecskemét a 35. percben Vágó fejesével szerzett vezetést, majd öt perc múlva Zeke szép lövéssel növelte a vendégek előnyét (0-2).

Kondás Elemér a szünetben négyet is cserélt, amivel ideig-óriág sikerült felráznia a Vasast. Persze úgy is felmerül a változtatás, miért nem azok kezdtek, akik csereként álltak be. Cipf már a 47. percben szépített remek távoli lövésből, utána még nyomott a Vasas, de a második félidő közepére kipukkadt.

 

Sem sebesség, sem labdaügyesség, sem szervezettség. A Vasas a péntek esti teljesítményével sem ütötte meg az élvonal szintjét.

 

A Kecskemét viszont gyorsan kiheverte a szombathelyi kupabúcsút, s a győzelemmel ismét a tabella élére állt, s akár ott is ragadhat, hiszen a Ferencvárosra szombaton nehéz feladat vár a Puskás Akadémia vendégeként.

 

Kondás Elemér: A második félidő rendben volt

A vereséggel a Vasas maradt az utolsó a tabellán, Kondás Elemér mégis higgadtan értékelte a találkozót.

– A második félidő teljesen rendben volt mentalitásban, harcosságban és játékban is. Az első félidőben sajnos gyámoltalanul játszottunk, magunkat kontráztuk meg azzal, hogy eladtuk a labdákat. Néhány emberünk nem úgy futballozott, ahogy kellett volna, emiatt és sérülés miatt is kellett négyet cserélnünk. A szünet után már teljesen rendben volt a játék, kevésszer jutott el az ellenfél a kapunkig, és rögtön gólt tudtunk szerezni. A másodikat sajnos nem tudtuk bevinni. Ha az első perctől így játszottunk volna, akkor más eredményt hozott volna a találkozón.

Szabó Istvánt: Volt egy kis pánik

– Frissen kezdtük a mérkőzést, amire számítottunk is, mert nagyot rotáltunk a hét közben a kupában – kezdte az értékelését Szabó István, a KTE mestere. – Nagyon jól játszottunk az első félidőben, két gólt rúgtunk, emellett volt két kapufánk és számtalan helyzetünk. Mondtam a srácoknak a szünetben, hogy ugyanígy folytassák, a találkozó után meg már azt mondtam nekik, hogy talán korbácsos edzőre lenne szükségük, mert megbeszéltük, mi legyen, aztán nem úgy folytatták. Persze Cipf nagyon szép gólt rúgott, utána volt egy kis pánik, de aztán szervezetten védekeztünk, és voltak veszélyes ellentámadásaink is. A második félidő miatt van hiányérzetem, de összességében gratulálok a srácoknak.

NB I, 12. forduló

Péntek:
Vasas–Kecskemét 1-2 (0-2). Illovszky Rudolf Stadion, 2022 néző, v.: Farkas Á. Gólszerzők: Cipf (47.), illetve Vágó (35.), Zeke (40.)

Szombat:
Zalaegerszeg–Bp. Honvéd 13.30 (tv: M4 Sport)
Mol Fehérvár–Paks 16.30 (tv: M4 Sport +)
Puskás Akadémia–Ferencváros 18.30 (tv: M4 Sport).

Hétfő:
Mezőkövesd–Újpest 18.00 (tv: M4 Sport)
Debrecen–Kisvárda 20.15 (tv: M4 Sport).

Borítókép: Vágó Leventét, az első kecskeméti gól szerzőjét köszöntik a társak (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.