Az Európa-liga-győzelem előtt még Felcsúton kell javítani

Rendhagyó fordulót rendeznek az NB I-ben, ugyanis a pénteki egy és a szombati három találkozó után a tizenkettedik kör utolsó két mérkőzését csak hétfőn játsszák a vasárnapi nemzeti ünnep miatt. A forduló legnagyobb rangadójára azonban nem kell addig várni: ma Felcsúton csap össze a Puskás Akadémia és a címvédő Ferencváros.

2022. 10. 22. 6:57
Sztanyiszlav Csercseszov Ferencváros Europa League
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztanyiszlav Csercseszovból furcsa reakciót váltott ki a szerdai, iváncsai kupablama. A magyar bajnok Ferencváros hosszabbítás után vereséget szenvedett harmadosztályú ellenfelétől, így a szezon előtt célként kitűzött két trófeából az egyiket már semmiképpen sem szerezheti meg. Az orosz vezetőedző szerint egy megoldás létezik a problémára.

– Olyan embernek neveltek, aki mindenben a pozitívumot keresi. Még a szerdai, iváncsai vereségben is lehet találni ilyet. 

Az idény elején megbeszéltük, hogy a bajnoki cím mellett kupát is kell nyernünk, és erre most már csak egy esélyünk van, az Európa-liga, amelynek döntője ráadásul éppen a Puskás Arénában lesz

– fogalmazott csütörtök este, a Puskás Arénában rendezett Sports Forum Hungary elnevezésű rendezvényen.

Hogy az orosz szakember komolyan gondolta-e ezt a célkitűzést, azt talán csak ő maga tudja. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a bajnoki címvédés teljesen világos cél Budapest kilencedik kerületében. A Ferencváros két elmaradt meccse ellenére is vezeti a tabellát, de ezt a pozícióját elveszítheti, ha a vasárnapi mezőkövesdi és a már említett iváncsai kudarc után a sorozatból papíron egyértelműen legnehezebb ellenfél, a Puskás Akadémia otthonában is elvérzik. 

Hasonlót, azaz egymás után elveszített három tétmeccset legutóbb több mint tíz éve tapasztaltak a Fradi hívei, amikor még volt a zöld-fehérek vezetőedzője.

A Puskás Akadémia sokkal jobb hangulatban készülhet a találkozóra, hiszen szerdán a Mol Fehérvár elleni 1-0-s győzelemmel megnyerte a legutóbbi Magyar Kupa-forduló rangadóját. A bajnokságban is csak egyszer, még az első fordulóban talált legyőzőre a felcsúti csapat, igaz, akkor éppen a Ferencvárostól kapott ki. Hazai pályán viszont egészen kiváló a Puskás mérlege a rekordbajnokkal szemben: négy győzelem és hat döntetlen mellett mindössze egyetlen vereség.

– Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Ferencváros ellen. Lehet, hogy újabb játékosok kapnak lehetőséget, frissebbek, de bízom abban, hogy mindenki, aki lehetőséget kap, olyan példásan fog küzdeni, mint azt a Fehérvár ellen tették a játékosok. 

A legfontosabb, hogy most, amikor jól megy a csapatnak, akkor is szerények maradjunk

– mondta Hornyák Zsolt a kupasiker után, amelyet úgy ért el csapata, hogy a szakember több olyan játékosnak is lehetőséget adott, akik korábban kevesebbet játszottak az idényben.

A Puskás Akadémia a legutóbbi két bajnoki meccsét is megnyerte, ráadásul mindkét fordulóban felcsúti találat lett a forduló gólja az M4 Sport és a MLSZ közös szavazásán. A Paks ellen Alexandru Baluta, a Honvéd ellen Batik Bence szerzett díjnyertes találatot, utóbbi egy héten belül másodszor is volt csapatát szomorítaná el.

Labdarúgó NB I, 12. forduló

Péntek
Vasas–Kecskemét 1-2 (0-2). Illovszky Rudolf Stadion, 2022 néző, v.: Farkas Á. Gólszerzők: Cipf (47.), illetve Vágó (35.), Zeke (40.)

Szombat
Zalaegerszeg–Bp. Honvéd 13.30 (tv.: M4 Sport)
Mol Fehérvár–Paks 16.30 (tv.: M4 Sport +)
Puskás Akadémia–Ferencváros 18.30 (tv.: M4 Sport)

Hétfő
Mezőkövesd–Újpest 18.00 (tv.: M4 Sport)
Debrecen–Kisvárda 20.15 (tv.: M4 Sport)

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov a magyar bajnokság mellett az Európa-ligában is a csúcsra tör (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.